KÉK FÉNY
Nem ismerte be a bűnösségét a tűzoltót megsebesítő anarcsi férfi
Ez év februárjában egy anarcsi férfi azzal fenyegetőzött, hogy aki bemegy a házába, azt megöli. A fenyegetés végül tett követte, amikor egy kisvárdai tűzoltó életére tört. Az emberölést a vastag védőruházat akadályozta meg. Az ügyészség hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével vádolja a férfit.

A vádirat szerint 2021. február 21-én a délutáni órákban rendőrök jelentek meg a vádlott Szabolcs megyei házánál azért, hogy egy korábbi bűncselekmény gyanúja miatt - Demecserben egy baltával szétverte a sógora gépkocsiját - intézkedjenek vele szemben. A vádlott ekkor ittas, bódult állapotban volt. Amikor kiment a házból, kiabálva kérdőre vonta a rendőröket, megöléssel fenyegette őket, majd visszament és bezárkózott a házba.

A vádlott korábban többször hangoztatott öngyilkossági szándékára is figyelemmel a helyszínre tűzoltók is érkeztek, akik áramtalanították az épületet és elzárták a gázt. Miközben megpróbáltak bejutni a házba, a vádlott kezébe vett egy kést és az egyik tűzoltó irányába szúrt, majd - kezében tartva a kést - megöléssel fenyegette a rendőröket. Végül a helyszínre érkező megerősítő erő elfogta és kórházba szállította.

Az ügy feltárása úgynevezett előkészítő üléssel ma kezdődött a Nyíregyházi Törvényszéken. Amennyiben a vádlott a vádirattal egyezően elismerte volna a tettét, ügyészi mértékes indítvány szerint 15 év börtönt kellett volna kiszabnia a bírónak. Azonban a vádlott nem ismerte el a rá rótt bűncselekményt, vallomást nem tett, az eljárás során mindvégig tagadásban volt.

A bíróságnak így le kell folytatnia a bizonyítási eljárást. Ítélethirdetés március végén várható.

- FrissMédia -