AKTUÁLIS
#tánc
#így táncolunk mi
#táncverseny
#kisvárdai programok
Nem hiszi el, kik táncolnak majd Kisvárdán!
Április elején olyan embereket láthat a kisvárdai színházteremben táncolni, akiket eddig még soha! Tíz év után ugyanis, újra megrendezik a nagy népszerűségnek örvendő „Így táncolunk mi” produkciót!

Tíz évvel ezelőtt, az akkor a televízióban sugárzott Szombat esti láz volt a motivációja Seszták Miklósnak arra, hogy Kisvárdán is legyen egy ahhoz hasonló, de helyi emberekkel színpadra állított táncos produkció, melynek nevet is adott: Így táncolunk mi! Sőt! Seszták Miklós nem csupán ötletgazdája és névadója a rendezvénynek, hanem táncosként is részt vett a produkcióban.

Az első sikeres előadást egy évvel később egy másik is követte, majd valahogy feledésbe merült.....pedig nem csupán a résztvevő táncosok, de a közönség is sokáig emlegette és kívánta is egy újabb évad megszervezését. Seszták Miklós ezért, ismét felkérve a Délibáb Alapfokú Művészeti Iskola vezetőit a produkció megszervezésére, ebben az évben már fővédnökként áll az Így táncolunk mi mellé.

Így jöhetett létre, hogy a művészeti iskola vezetői, Petrásné Barkaszi Zsuzsanna és Dégi Zoltán, kisvárdai civil, közéleti, ismert embereket kértek arra, hogy mutassák meg, hogy táncolnak ők. Másfél hónapja gőzerővel folynak a próbák - hol közösen, hol párosan - hogy a Délibáb AMI profi tánctanárai színpadra állhassanak civil párjaikkal.

A barátságos táncverseny zsűriasztalánál pedig olyanok foglalnak majd helyet, mint:

- Keleti Andrea táncművész,
- Zsámboki Marcell egyetemi docens, Magyar Táncművészeti Egyetem,
- Gál Sándor, a 4 for Dance táncegyüttesből,
- és Pintérné dr. Székely Erika, a Járási Földhivatal vezetője, az első Így táncolunk mi győztes párjának civil táncosa.

Az egész estét betöltő programot a látványos és egyedi táncbemutatókon kívül a 4 for Dance, világhírű táncegyüttes műsora is színesíti majd.

S hogy kik mutatják meg, hogyan táncolnak?

A közéleti szereplők:
Aros László/tű. alezredes, kirendeltségvezető-Sz-Sz-B Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kisvárdai Katasztrófavédelmi Kirendeltség;

Csörszné Tar Enikő/intézményvezető- helyettes-Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium;

Durucz Gabi/rádiós műsorvezető-Friss FM, újságíró;

Kocsis Zoltán/fodrász;

Major Tamás/önkormányzati képviselő;

Orosz Zsolt/r. alezredes, a Kisvárda Rendőrkapitányság kiemelt fővizsgálója;

Ragányné Poncsák Pálma/közgazdász, a Caroflex Fékbetétgyár Kft. kereskedelmi vezetője;

Simon Kitti Eszter/pszichológus, Sz-Sz-B Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kisvárdai Tagintézménye;

Sipos Enikő/vezető főtanácsos-Kisvárdai Közös Önkormányzati Hivatal;

Százvai Ágnes/ügyvezető-Idegenforgalmi és Szabadidő Centrum Nonprofit Kft.

A Délibáb AMI táncpedagógusai, a produkciók koreográfusai: Petrásné Barkaszi Zsuzsanna, Dégi Zoltán, Galambosi Krisztián, Kovács Zsuzsanna, Gönczné Gyarmati Krisztina, Hajdu-Szabó Adrienn, Gyüre Tamás, Rézműves Izsák, Magyar Dávid, Schweitzer Tamás.

Izgalmas, látványos, szórakoztató és egyedi táncműsor, április 6-án és 7-én Kisvárdán, a Művészetek Házában.

További részletek hamarosan!

- Friss Média -

fotó: Szabó Sándor