KULTÚRA
#Deák Kristóf
#Mindenki
#Hegedűs Bálint
Miben rejlik a Mindenki sikere?
Deák Kristóf Mindenki című kisfilmjének sikere az alkotók tehetségében rejlik - mondta el Hegedűs Bálint, a Magyar Nemzeti Filmalap forgatókönyv-fejlesztési igazgatója az M1, Ma Este című műsorában.

Elmondta, hogy a film egy olyan univerzális üzenetet fogalmaz meg, amely mély érzelmekkel mesél mindenki által átélhető érzelmekről, ezáltal képes volt megszólítani az Amerikai Filmakadémia tagságát. Szerinte a kisfilm egy nagyon végiggondolt munka, amely az operatőrök tehetségében is rejlik, de a sikerhez hozzájárult az is, hogy minden elemében film volt a történetében, a vizualitásában, a képi látásmódban és a csodás alakításokban.

A magyar film az elmúlt években eladható termékké, üzletté vált. A világban létezik olyan, hogy magyar film. A magyar film aranykorát éli – fogalmazott Hegedűs Bálint. Olyan sokatmondó történeteket tudunk elmesélni, amelyek mindenhol működnek, és ez a kettő érdekessé tehet minket a nagyvilág, a forgalmazók, fesztiválok számára is – hangsúlyozta a szakértő, aki hozzátette, hogy a magyar alkotók sikerei építik egymást, és aki most vág bele egy új film tervezésébe, biztos lehet abban, hogy megkülönböztetett figyelemmel várják alkotását a világban.

Hegedűs Bálint a magyar filmipar újabb aranykorszakának nevezte ezt az időszakot. A magyar alkotók ma már sokkal jobban odafigyelnek arra, hogy milyen forgatókönyvvel lépnek a nézők elé, ugyanis magasak a nézői elvárások, így fontos az, hogy vizuálisan is lekösse a nézőt egy film. Az anyagi támogatásoknak köszönhetően ma már sokkal eredetibb, izgalmasabb látványvilágot tudnak megvalósítani a készítők.


Forrás: hirado.hu

-Friss Média-