AKTUÁLIS
#karitász
Megyénkben Ajak és Napkor, ahol a legaktívabb a Karitász
Tavaly indította útjára a Kis doboznyi szeretet című ajándékgyűjtési akcióját a Jósa András Múzeum. 2017-ben többek közt a kisvárdai kórház gyermekosztályának apróságai kapták meg az ajándékokat. Ebben az évben a Debrecen-Nyíregyháza Egyházmegye Karitász szervezete továbbítja a rászorulóknak az összegyűlt ajándékokat.

Dr. Rémiás Tibor, a Jósa András Múzeum igazgatója ma stílusosan a múzeum előcsarnokában egy fenyőfa előtt adta át a több tucat szépen becsomagolt ajándékdobozt, amelyek egy-egy meglepetést tartogatnak azok számára, akik megkapják őket.

Mészáros László, a Debrecen-Nyíregyháza Egyházmegye Karitász Igazgatója a szegények nevében köszönte meg a csomagokat.

Lapunk kérdésre elmondta, hogy a Debrecen-Nyíregyháza Egyházmegyében 60 karitász csoport működik, ahol közel 1000 ember segíti a munkájukat. Fontos megemlíteni, hogy országosan 10 ezer önkéntessel dolgozik a karitász egész évben. 2018-as kiemelt programjuk az „Egymillió csillag” ami az igazgató elmondása szerint annyit jelent, hogy ebben az évben egymillió szegényt tudtak megsegíteni.

Mészáros László kiemelte, hogy megyénkben Ajakon és Napkoron van a legnagyobb taglétszámmal rendelkező szervezetük, településeként közel 50 fő tevékenykedik humanitárius területen. Tagjaik többek közt orvosok, tanárok. Ezek a közösségek pótolhatatlanok, hiszen az év minden napján próbálnak segíteni a rászorulókon, így kijelenthető, hogy nem csak akciójelleggel tevékenykednek.

A most felajánlott csomagokat is a karitász tagjai osztják ki a rászorulóknak, így még ma délután eljutnak a szeretetcsomagok a nagycserkeszi általános iskolába és a Nyíregyháza környéki tanyabokrokba.

Az igazgató kérdésünkre elmondta még, hogy az adakozás és a segítségnyújtási hajlandóság tapasztalata szerint „csodálatos”. Mint fogalmazott: „ilyenkor talán nincs is olyan ember, akinek ne mozdulna meg a szíve, a keze.” Ugyanakkor érdekes, hogy talán mintha nem lenne annyi segítségkérő embertársunk ebben az évben, hiszen a korábbi 40-50 segítségkérő levél helyett ebben az évben 20-30 érkezett – mutatott rá.

- FrissMédia -