AKTUÁLIS
#Kisvárda
#Református Iskola
Megújul a kisvárdai református iskola
Szerkesztőségünkhöz érkeztek a megújulás előtt álló intézmény látványtervei.

Az EFOP-4.1.1-15 - Egyes egyházi oktatási infrastrukturális fejlesztések című pályázat keretén belül elnyert, 920 millió forintos összeget teljes egészében a minőségi oktatás feltételeinek megteremtésére fordítják a Kisvárdai Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban.

„Intézményünk az elmúlt években komoly helyhiánnyal küzdött, valamint részben hiányoztak azok a tárgyi feltételek, melyek nagyban megkönnyítették volna pedagógusaink napi munkáját az oktatás és nevelés területén.” - tájékoztatott Ivánné Nagy Bernadett igazgató, hozzátéve: „ A projekt keretén belül kialakításra kerül egy földrajz-fizika szaktanterem, biológia-kémia szaktanterem, egy kémiai labor a hozzá tartozó kisegítő helyiségekkel, egy informatikai szaktanterem, valamint egy idegen nyelvi labor, hat osztályterem és egy kisebb méretű tornaterem.”

Az első szinten kerül kialakításra egy teljes igazgatási részleg, ahol a nevelői, igazgatói, igazgatóhelyettesi, titkársági, gazdasági szobák mellett társalgó, fogadó-helyiségek, rendszergazdai szoba és hangstúdió kerül kialakításra.

Az alagsorban található konyha is átalakul, funkcionálisabb szerepet kap. Amint a látványterveken is látható, különösen nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a külső környezet is megújuljon és természetbaráttá tegyék az intézményt. Öko-teraszok kerülnek kialakításra és az épületen belül két felületen is gyönyörű zöld falat futtatnak fel, behozva ezzel a természetet az épület falain belülre.

Durucz Gabi
Friss Média