18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
#nagydobosi gyilkosság
Megrázó részletek derültek ki a nagydobosi tragédiáról
​Fia halála előtt 10 perccel még telefonon beszélt vele az édesanyja, majd jött egy hívás. Megdöbbentő részletek a nagydobosi emberöléssel kapcsolatban.

"Nem, nem éltek szépen... Az csak a máz volt, amit a kívülállók láttak" - kezdi Miklós édesanyja, keserves zokogás közepette a beszélgetést. A megtört nő az ágy szélén ül egy sötét szobában, amikor folytatja: "Inkább engem vitt volna el a halál és nem az én drágámat"- mondja elcsukló hangon, kezeit tördelve az idős nő.

"Mindig is elleneztük ezt a kapcsolatot. A fiam még csak 17 éves volt, amikor megismerkedett a tőle hat évvel idősebb nővel, akinek akkkor már volt egy egyéves fia. A hét év alatt két közös gyermekük, egy fiú és egy lány is született. Kapcsolatukat azonban a féltékenység árnyékolta be. Adél, a gyanúsított nem engedte szabadon Miklóst. A féltékenység odáig fajult, hogy Miklós a testvéreit és az édesanyját is csak titokban látogathatta meg. Mintha a nő ki akarta volna sajátítani a tőle hat évvel fiatalabb férfit.

"Már többször el akart költözni Adéltól a fiam, de amikor eljött esténként, csak ült és nézte a telefonjában a gyermekei fotóit. Ilyenkor visszament, de egy-két nap elteltével minden kezdődött ugyanonnan" - mondta az áldozat édesanyja.

A tragikus vasárnapon a 194 centis 140 kilogrammot nyomó férfi hívta az édesanyját: "Már megint veszekedünk, én ezt már nem bírom" - majd valami elhangzik a telefonban, amit Miklós édesanyja nem ért, de válasz egyértelmű: "Adél, pakold össze a cuccokat, elmegyek, elhagylak". Majd kinyomta a férfi a telefont.

10 perc múlva már a férfi anyósa hívta a nászasszonyát: "Miklós leszúrta magát, de már itt vannak a mentők". Amikor odaért Miklós édesanyja és az egyik lánytestvére a fiatalember élettelen teste a folyosón volt. Hiába a gyors segítség, a mentősök kimondták a visszavonhatatlan tényt, a halál beálltát.

Miklós menthetetlen volt, egy 12 centiméter hosszúságú kés a szívébe hatolva fosztotta meg az életétől.

Adél, a gyanúsított önvédelemre hivatkozik. Csakhogy Miklós alkarján tipikus védekezési sérülés volt, amit akkor szerezhetett, amikor a támadója a késsel felé szúrt először. Ez a szúrás olyan erős volt, hogy Miklós alkarját átszúrta. A támadó ismét lecsapott, a kés hideg pengéje a 140 kilós férfi szívébe hatolt, abba a szívbe, ami egykor Adélért dobogott.

A gyanúsított azt állítja, hogy a férfi aznap (is) kábítószert fogyasztott, amikor hazament, agresszív volt, állítása szerint rátámadt. Ezért szúrt.

Azonban a 140 centis törékeny testalkatú nőn semilyen sérülés nem volt felfedezhető. Bár a nő azt állítja, hogy a bal karján lévő hosszanti vágást Miklós okozta, ezt kategórikusan cáfolja a férfi édesanyja.

"Azt a vágást magának okozta Adél, amikor az anyjával veszekedett és szándékosan belecsapott az üvegbe. Mátészalkán látták el a sebét" - mondta a nő.

A család az előzetes boncolási jegyzőkönyv ismeretében állítja, hogy a férfi szervezetében az előzetes toxikológiai vizsgálat nem mutatott ki alkoholt és drogot sem. Azaz szerintük Adél nem mond igazat. Mint ahogy azt is kétségbe vonja, hogy Adél lett volna a fia gyilkosa.

"Nem életszerű, hogy vasárnap este csak ketten voltak otthon" - mondja a férfi édesanyja. Tőle megtudtuk, hogy a fiatalok a családi ház egyik helyiségében laktak a három gyermekkel. Adél édesanyja és mások is élnek a házban. Furcsállja Miklós családja, hogy a veszekedést senki nem hallotta, senki nem látott semmit, miközben Miklós életéért küzdve a konyhából próbál menekülni. Azonban folyosón összeesett és meghalt.

Információink szerint a gyanúsítottat csütörtökön visszavitték a helyszínre és meg kellett mutatnia, hogy hol, mi történt. A helyszíni kihallgatás során a nő több ellentmondásba került és úgy tudjuk, hogy az előzetes orvosszakértői jelentés nem teljesen támasztja alá a gyanúsított vallomását.

Mikóstól csütörtökön vesznek végső búcsút a nagydobosi temetőben