AKTUÁLIS
Kisvárdaiak is versenyben
Ma kiderül, hogy kik képviselik megyénket az országos ifjúsági katasztrófavédelmi vetélkedőn. Térségünkből három csapat, a kisvárdai, mándoki és a nyírtassi ifjú katasztrófavédők szálltak ringbe.

A megyei döntő ma van Nyíregyházán, az Erdei tornapályán. Itt derül ki, hogy melyik csapat képviseli megyénket az országos döntőben, amely április 27-én lesz Budapesten.


A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett felmenő rendszerű versenyt immáron 26. alkalommal rendezték meg. A megyei döntőbe 14 csapat jutott be, akiknek 16 állomást kellett leküzdeniük, a többi között katasztrófavédelmi, tűzvédelmi és polgári védelmi tesztlapokon adtak számot tudásukról, de volt számtalan ügyességi verseny (mocsárjárás, mentőövdobás, puttonyfecskendő) valamint ár- és belvízi védekezéssel kapcsolatos feladat, elsősegélynyújtási gyakorlat és kerékpáros ügyességi pálya is.



Mint korábban megírtuk, a megyei döntőbe középiskolás korcsoportban a II. Rákóczi Ferenc Szakközépiskola és Szakgimnázium csapata jutott. Az általános iskolák közül a mándoki és a nyírtassi tanulók képviselik a kisvárdai kirendeltséget.

Az eredményekről később adunk hírt.


- FrissMédia -