SPORT
Labdarúgás
#Kisvárda-Paks
Jól játszott a Kisvárda, de kikapott otthon a Pakstól
Izgalmas meccset láthattunk, hétperces hosszabbítással a végén, de így sem tudta döntetlenre menteni a mérkőzést a Várda alakulata. Egyszerűen megint nem ment a góllövés. Tizenegyest kaptak, még azt is a kapusba rúgták, majd az ismétlést szintén.

Élvezetes, lendületes mérkőzéssel indított egymás ellen a két csapat. Mondjuk ezen nincs mit csodálkozni, hiszen a Paks általában nyílt sisakkal szokott támadni. Emiatt viszont gyakran megnyílik a védelme és könnyebb ellene támadást vezetni.

A Kisvárda azonban gólképtelennek bizonyult, pedig egy olyan helyzete is volt, ahonnan 1 méterről lehetett volna a kapuba találni. Igaz, kiszorított szögből, végül egy talppal a kapus kezébe juttatott labda lett belőle.

Aztán Mesanovic teljesen szabadon fejelhetett, nagyjából 6 méterre a kaputól, de nem sikerült eltalálnia jól.

A 2 nagy kisvárdai helyzet között aztán büntetőben gólt szerzett a Paks. Mezei a jobbra vetődő várdai kapus mellett a bal sarokba rúgta a labdát. A Paksnak volt még egy jó helyzete, de a várdai védők ezúttal egészen jól muzsikáltak, ezt azzal együtt is elmondhatjuk, hogy összehoztak egy büntetőt.

A második félidőben a Kisvárda szinte végig támadott, az utolsó 7 percben egymás után alakították ki a helyzeteket, de mindent kihagytak. Előtte, a félidő derekán még tizenegyest is rúghattak, de előbb a büntetőt a kapus védte, majd az ismétlést szintén a hálóőrbe rúgták 2 méterről.

A Paks egyelőre négypontos előnnyel vezeti az NB I tabelláját, miután vasárnap 1-0-ra győzni tudott a kiesőjelölt Kisvárda otthonában.