AKTUÁLIS
#hősies helytállás
#enyedi zoltán
#tűzoltó
#Demecseri Önkéntes Tűzoltó Egyesület
Hősies helytállásért elismerés a demecseri önkéntes tűzoltónak
​2023. júniusában számoltunk be róla, hogy Nyíregyházán az Albérlők házában tűz keletkezett. A tüzet a demecseri önkéntes tűzoltó egyesület vezetője, Enyedi Zoltán vette észre. Azonnal tette azt, amire felesküdött. Életet mentett.

Zoli a párjával épp a piacra tartott, amikor azt vette észre, hogy az épület első emeleti ablakán ömlik ki a füst. Azonnal értesítette a hivatásos tűzoltókat, ő pedig berohant az épületbe.

Gyors azonosítást követően elkezdték üríteni az épületet, amiben jellemzően sok idős, beteg ember éli mindennapjait. Az életmentést követően azonnal elkezdték a tűz lokalizálását, oltását.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint, berendezési tárgyak égtek egy nyíregyházi épület első emeletén, a Tokaji úton.

Enyedi Zoltánt a mentők akkor füstmérgezés miatt kórházba szállították.

A héten Enyedi Zoltán önkéntes tűzoltót Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy főigazgató elismerésben részesítette a hősies helytállásért.

"Hősies helytállásáért, bátor magatartásért követendő példaként állítom a hivatásos katasztrófavédelmi szervek személyi állománya elé" - olvasható az elismerő oklevélen.