KÉK FÉNY
#Demecseri Önkéntes Tűzoltó Egyesület
#életmentés
#tűzeset
#Nyíregyháza
#mentés
Életet mentett a demecseri tűzoltó
A Nyíregyházi Önkormányzat fenntartásában lévő úgynevezett Albérlők háza egyik szobájában keletkezett tűz délelőtt. A tüzet a demecseri önkéntes tűzoltó egyesület vezetője, Enyedi Zoltán vette észre. Azonnal tette azt, amire felesküdött. Életet mentett.

Zoli a párjával épp a piacra tartott, amikor azt vette észre, hogy az épület első emeleti ablakán ömlik ki a füst. Azonnal értesítette a hivatásos tűzoltókat, ő pedig berohant az épületbe.

Gyors azonosítást követően elkezdték üríteni az épületet, amiben jellemzően sok idős, beteg ember éli mindennapjait. Az életmentést követően azonnal elkezdték a tűz lokalizálását, oltását.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint, berendezési tárgyak égtek egy nyíregyházi épület első emeletén, a Tokaji úton.

A helyszínre a nyíregyházi hivatásos és önkéntes, valamint a demecseri önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett egy vízsugárral oltották el a lángokat, majd megkezdték az épület átszellőztetését és átvizsgálását. A tűzoltási munkálatok idejére kiürítették az ingatlant.

Enyedi Zoltánt a mentők füstmérgezés miatt kórházba szállították, állapota kielégítő.