NAGYVILÁG
#gyilkosságok
#török riviéra
Holttestek a strandon: mi lesz a Török Riviéra turizmusával?
Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima díjas turisztikai szakújságíró ezúttal Törökország turizmusáról beszélt az Inforádión, a Világszám legutóbbi adásában.

Törökország egyik legnépszerűbb üdülőhelye, Antalya közelében néhány napon belül négy holttestet találtak. A török sajtó beszámolója szerint múlt héten szombaton két férfi oszlásnak induló holtteste került elő két különböző helyszínen. Az egyikre az Antalyától 70 kilométerre fekvő Manavgat strandján bukkantak a rendőrök egy névtelen bejelentés után, ezzel egy időben pedig egy másik bejelentés is érkezett a rendőrségre, miszerint a Manavgathoz közeli Kizilotban található szálloda előtt is találtak egy holttestet. Pár nappal korábban az ugyanezen a partvidéken fekvő cengeri, illetve alanyai strandokon is találtak holttesteket, mindegyik meg volt csonítva.

A súlyos esetek miatt a török média azt írta, hogy a helyiek is sokkos állapotban vannak, a turisták pedig óvatosabbak, hiszen sokan megijedtek a hírek hallatán - számolt be róla Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima díjas turisztikai szakújságíró a Világszám adásában.

A helyszínek homokos tengerparton fekszenek, kifejezetten turistaparadicsomokban, így felmerülhet a kérdés, hogy mennyire érinti a turizmust, hogy ilyen kegyetlen bűncselekmények történtek ott. A turisztikai szakújságírót is sokan kérdezik, hogy mit tegyenek, lemondják-e az oda tervezett utazásaikat.

"Rövid távon visszarettenthet turistákat, hogy holttesteket találtak a Török Riviérán, de a nyári szezonra aligha lesz hatással, hiszen remélhetőleg a helyi hatóságok addigra kiderítik a rejtélyt, Törökország mesés turisztikai kínálata, az ultra all inclusive szállodák világa pedig vonzza a vendégeket" - mondta a szakértő a rádió adásban.