NAGYVILÁG
#Dr. Kiss Róbert Richard
#turizmus
Nagyszabású fejlesztések a hazai turizmusban
Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima díjas turisztikai szakújságíró ezúttal a turisztikai fejlesztésekről beszélt az M1 adásában.

Nagyszabású fejlesztések valósultak meg a hazai turizmusban, amely a magyar gazdaság egyik húzóágazata. Hamarosan átadják a Nemzeti Összetartozás Hídját Sátoraljaújhelyen, elindultak az új balatoni kompok és katamaránok és a duplájára bővült a csúszdatoronnyal rendelkező gyógyfürdők száma is. A fejlesztéseknek is köszönhető, hogy egyre jobban erősödik a belföldi turizmus.

Dr. Kiss Róbert Richard szerint a szállásadók már készülnek a nyári időszakra. A SZÉP kártya és a Kisfaludy program is felpörgette a belföldi turizmust, sok szálláshely újult meg, és új szállodából sincs hiány. Újra menők a campingek, ahol szintén minőségi fejlődés ment végbe, a pénztárcabarát verzióknál is. A természetközeliség jegyében itthon is terjed a glampingezés, ami a camping továbbfejlesztett verziója. Ezeken a helyeken a vendégek a szállodák kényelmét élvezhetik a szabad ég alatt, a természet közvetlen közelében.

A szolgáltatások szintjén is sokat fejlődtünk, számos wellness opcióból és programkínálatból lehet választani országos szinten. A turisztikai szakújságíró kiemelte a fesztiválokat, valamint azt, hogy Magyarországnak biztonságos úticél, ami miatt szívesen választják hazánkat a külföldiek is, akik biztos, hogy jó élményekkel távoznak az éttermekből is.

"A gasztronómiában is nagyot ugrottunk. Budapesten gasztroforradalom volt, de a vidék is felzárkózott, mindenféle fajta étterem közül tudunk választani, pénztárcától függően. Ismerek olyan horvát családot, akik a Balatonra járnak, hogy a Balatonszemesen jól lakjanak az egyik gasztrocentrumban. Sárváron pedig Borda Attila mesterszakács művelt csodát, minden este a hagyományos svédasztalos konyhán a magyaros ízeket a nemzetközi ízekkel kombinálja" - mondta a turisztikai szakújságíró, aki szerint az idei év a 2019-es rekordévet is felülmúlhatja, a számokat illetően.