NAGYVILÁG
Belföld
#Esőzés
#Időjárás
#zivatar
#erős szél
Hamarosan támad a vihar
Ma még jó idő lesz, holnap azonban egyre több helyen alakul ki záporeső, zivatar. Ezeket viharos széllükések kísérhetik. Szombaton is számíthatunk csapadékra. A hétvégén meleg lesz, 30 fok fölötti csúcshőmérséklettel.

Ma sok napsütésre számíthatunk, a Dunántúlon kevesebb, a Dunától keletre több gomolyfelhővel. Csapadék nem valószínű.

A többnyire gyenge vagy mérsékelt déli, délkeleti szél főként a Dunántúlon élénkül meg.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 fok körül alakul. Késő estére 19 és 25 fok közé hűl le a levegő.


Viharfelhők Budapest felett. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Viharfelhők Budapest felett.
MTI Fotó: Balogh Zoltán


Pénteken a Dunától keletre napos idő várható. Ugyanakkor a Dunántúlon a napsütést délután egyre több gomolyfelhő zavarja meg, amelyből egyre több helyen alakul ki záporeső, zivatar. Az Alföldön élénk, helyenként erős déli, délkeleti szél várható, míg a Dunántúlon délután északnyugatira fordul és megerősödik a szél. A zivatarokat átmenetileg viharos széllökések kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15, 20 fok között alakul, de néhol – főleg a Balaton partján ennél kissé melegebb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29, 34 fok között várható, északnyugaton az alacsonyabb, keleten a magasabb értékekkel.

Szombaton főként az ország középső harmadában lesz erősen felhős az ég. Attól nyugatra jellemzően változóan felhős, míg a keleti területeken inkább csak gyengén felhős idő várható. Az ország középső harmadában szórványosan, másutt csak elvétve alakul ki zápor, esetleg zivatar. Az északi szél nagy területen megerősödik, egy-egy viharos széllökés is előfordulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet keleten 28, 33, másutt 22, 27 fok között alakul.

Vasárnapra oszlik a felhőtakaró, így többnyire napos idő várható kevés gomolyfelhővel az égen. Csapadék nem valószínű.

Az északi szél az arra érzékeny területeken megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 30 fok között alakul.


Forrás: hirado.hu