KÉK FÉNY
#Nyíregyháza
#mándoki lány
#nyomozás
Hamarosan lezárulhat a nyomozás a mándoki lány meggyilkolása ügyében
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai nyomoztak K. Antal mátészalkai lakos ügyében, aki 2018. november 22-én életveszélyesen megsebesített egy eladónőt Nyíregyházán. Az nyomozás során egy hozzá köthető autó csomagterében egy 21 éves mándoki lány holtestét találták meg. A nyomozás jelen állás szerint a végéhez közelít.

Dr. Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség sajtószóvivője lapunk kérdésre megerősítette, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon a nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatti nyomozás jelenleg még folyamatban van, de az valóban a végéhez közelít.

A szóvivő rávilágított, hogy a megyei főügyészség indítványára, a nyomozási bíró 2019. augusztus 22. napján döntött a letartóztatás meghosszabbításáról egész 2019. november 26. napjáig. Ennek indoka az volt, hogy az ügyészség és a bíróság álláspontja szerint is a bűncselekmény tárgyi súlya kiemelkedően nagy, ráadásul a törvény szerint életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható az elkövetőre, ezért fennáll annak veszélye, hogy a gyanúsított szabadlábon elszökne, elrejtőzne - fejtette ki az okokat a szóvivő, hozzátéve, hogy a nyomozási bíró végzése nem végleges, mert a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be ellene, így az iratok jelenleg a Nyíregyházi Törvényszéken vannak a fellebbezés elbírálása érdekében.

A tegnapi kettős gyilkosságról szólva, dr. Szilágyi László elmondta, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság egyelőre nem küldte meg az iratokat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség részére.

Mivel a bűncselekmény tegnap délután történt, a nyomozó hatóságnak a tényállás tisztázása érdekében még több nyomozati cselekményt el kell végeznie ahhoz, hogy megalapozottan lehessen dönteni a letartóztatás esetleges indítványozásáról.