SPORT
Labdarúgás
Extázisban a szurkolók, már megint nyert a Várda
A pontrúgások bejöttek, s a második félidőben fordított a Kisvárda az MTK ellen Pesten.

Az MTK-Kisvárda meccsen az első nagy helyzetet Grozav hagyta ki. Most már MTK-színekben, úgyhogy a Várdai Vitézek ekkor még örülhettek ennek. A félpályánál vesztett labdát a kisvárdai Leoni, az egykori román Várda-sztár Grozav végigvitte az ötös sarkáig, ahol Dombó és védője együttes erővel szerelték. A játékvezető pár méterre állt, ő se látott 11-est, mi sem.

Aztán a Várda próbálkozott párszor, de utána megint a román csillag percei következtek. Egy kényszerítőszerű visszapassz után 18 méterről jobbal, laposan a bal sarokba lőtt. Nem volt erős löket, de el kellett találni a kapu bal oldalát pontosan, s ezt megugrotta Grozav, a magyar NB I mágusa.

MTK-Kisvárda
1-0

Utána mindkét oldalon volt még egy közepes kapáslövés, majd le is telt az első félidő.

A második félidő elején erősen csapongó játékot láthattunk, ritka volt a három jó passz egymás után.
Az 59. percben a kisvárdai Navratil ügyesen ugrott ki, majd az ötös sarkáról rákotorta a labdát, de az MTK kapusa lábbal nagyot védett.

Aztán a 18 éves, csereként beállt Czérna egyenlíthetett volna. Bal oldalról, lágyan érkezett egy beadás, az ötösről fejelhetett, de nem volt benne erő. Már az előző összecsapásnál is látszott, hogy a fiatal játékos nagyon ügyes, csak úgy tűnt az elején, kell még egy kis agresszivitás.

A 69. percben aztán egyenlített a Várda: egy jobb oldali szabadrúgást Leoni gyönyörűen tekert be, s az egyedül hagyott Hej Viktor szépen a hosszúba fejelte.

1-1

Tovább támadott a Várda. Czérna gyorsan és végre erőszakosan elszaladt a jobb oldalon, felrúgták. Leoni ismét nagyon szépen tekerte be a labdát, az MTK megint nem tudott lekövetni pár kisvárdait, közülük Meszanovics (Mesanovic) szépen befejelte a kapu jobb oldalába.

1-2

A keményen küzdő Kisvárda ellen innen már nem tudott visszajönni az MTK. Döntő volt a csere, a fiatal Czérnát kétszer felrúgták, s a két pontrúgásból két fejesgól született. Persze be kell tudni így ívelni, be kell tudni fejelni.

A Várda eddig fantasztikus, három meccsből három győzelem, pedig végül nem is igazolta le Messit Révész Attila.

- FrissMédia -


A tabella:
1. Kisvárda Master Good 3 3 - - 6-3 9 pont
2. Mezőkövesd Zsóry FC 2 2 - - 6-4 6
3. Debreceni VSC 2 1 1 - 6-3 4
4. MTK Budapest 3 1 1 1 3-3 4
5. Paksi FC 2 1 - 1 8-4 3
6. Puskás Akadémia FC 2 1 - 1 3-7 3
7. MOL Fehérvár FC 1 - 1 - 1-1 1
8. Újpest FC 2 - 1 1 3-4 1
9. ZTE FC 2 - 1 1 3-4 1
10. Gyirmót FC Győr 2 - 1 1 2-3 1
11. Ferencváros 1 - - 1 1-2 0
12. Budapest Honvéd 2 - - 2 1-5 0

A kép az MTK-stadionban készült, de NEM a pénteki meccsen.