AKTUÁLIS
#húsvét
#MÁV
#hév
#tömegközlekedés
Érdemes időben indulni húsvétkor
Érdemes megtervezni a húsvéti utazást - közölte a vasúttársaság március 27-én az MTI-vel a közlekedési változásokról beszámolva. Jelezték, hogy ha szükséges, több kocsival indítják az InterCity-vonatokat.

A MÁV Zrt. közleménye szerint március 28-án a pénteki napra, 29-én a szombati, 30-án és 31-én az ünnepnapi, április 1-jén a vasárnapi, 2-tól a már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok.

Az iskolai tavaszi szünet nem befolyásolja a személyszállító vonatok közlekedését - tették hozzá.

Közölték azt is, hogy az utasforgalom szempontjából frekventált napokon, a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity-vonatok szerelvényei a szokásosnál több kocsival közlekednek.

A Volánbusz járatai nagypénteken munkaszüneti, szombaton szabadnapi, 3 húsvétvasárnap munkaszüneti, húsvéthétfőn a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint indulnak. Április 2-án, kedden a hét első tanítási szünetes munkanapjára vonatkozó közlekedési rend lesz érvényben.

A közlemény szerint nagypénteken és húsvéthétfőn változik a HÉV közlekedése, valamennyi vonalon a munkaszüneti napokon érvényes menetrend lesz érvényben.

-MTI-