KÉK FÉNY
#Demecser
#ellopta
#autót
Elkötötte más kocsiját, 30 napra börtönbe megy
Elzárásra ítélte a bíróság a tulajdonos engedélye nélkül autót vezető demecseri vádlottat.

A Nyíregyházi Járásbíróság gyorsított eljárásban 30 nap elzárásra ítélte O. I. vádlottat jármű önkényes elvételének bűntette miatt. A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2018. június 29-én Demecserben beült egy parkoló, le nem zárt személygépkocsiba, s a benne lévő kulccsal beindította a járművet, és elindult. A tulajdonos észlelve a gépkocsija eltűnését, értesítette a rendőrséget, majd rokona autójával saját járműve keresésére indult.

Rövid idő múlva észrevette az autóval közlekedő vádlottat, aki szintén meglátta őt. A vádlott hirtelen megállt az autóval az úton, majd kiugrott és elfutott, de az időközben kiérkező rendőrök elfogták.

A kiszabott elzárást büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani.

Az ítélet jogerős.

Előzmények

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Demecseri Rendőrőrsének munkatársai haladéktalanul megkezdték a gépkocsi és az ismeretlen elkövető felkutatását. A településen közlekedő járművet rövid időn belül megtalálták, és az elkövető elfogása érdekében szolgálati gépkocsival követték. A sofőr a Demecser végét jelző táblánál a gépkocsit leállította, kiszállt és futva próbált elmenekülni, de az egyenruhások elfogták.

O. István 18 éves demecseri lakos vallomásában a bűncselekmény elkövetését beismerte. Tettét azzal magyarázta, hogy miután látta, hogy az autóban benne van a kulcs, ő csak menni akart vele egy kört a faluban. A gyanúsított a büntetőeljárás alatt szabadlábon védekezhetett.