AKTUÁLIS
#oktatás
#felsőoktatás
#Kisvárda
#egyetemi képzés
Élelmiszermérnök képzést indít a Szent István Egyetem Kisvárdán
A Szent István Egyetem a Kisvárda Közösségi Felsőoktatási Képzési Központtal együttműködve kihelyezett élelmiszermérnök BSc képzést indít levelező tagozaton 2017 szeptemberétől Kisvárdán – hangzott el az intézmény kisvárdai felvételi tájékoztatóján.

Az élelmiszermérnök alapszak városunkban történő elindításával lehetőséget kapnak a felsőoktatásban való részvételre azok is, akik az ország hátrányos helyzetű régióiban élnek, és településük közelében nem található felsőoktatási intézmény. Továbbá az egyetem sikeresen működő képzéseinek indításával és oktatóinak közreműködésével azt a versenyképes tudást tudja majd nyújtani Kisvárda és a régió fiataljai számára, melynek elsajátításával számukra a helyben maradás és a tudásgazdaságban való magas színvonalú teljesítés lehetőségét biztosíthatja.

Belinszky Katalin, a Kisvárda Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ igazgatója tájékoztatójában elmondta, hogy nagy örömére szolgál egy újabb színvonalas képzés elindítása: „Biztos vagyok benne, hogy az élelmiszermérnöki képzés méltó lesz azokhoz az elképzelésekhez, amelyek mentén a Kisvárdán megvalósítandó felsőoktatás minőségét egy évvel ezelőtt meghatároztuk. A Szent István Egyetem partnerségével tovább bővítjük az oktatási szolgáltatásaink palettáját: erősebbé válunk, és erősödik az együttműködő egyetem is” – mutatott rá az intézmény vezetője.

Dr. Tőzsér János, a Szent István Egyetem rektora hangsúlyozta: „A hét féléves alapszakra jelentkező hallgatóknak, akik a Szent István Egyetem teljes értékű hallgatói lesznek, oktatóink a színvonalas elméleti tudást adják át, míg a Kisvárda Közösségi Felsőoktatási Képzési Központtal együttműködő helyi vállalatok, vállalkozások a gyakorlati helyeket fogják biztosítani. Együttműködésünk nem titkolt célja, hogy a képzésben részt vevő hallgatók piacképes diplomával és azonnal hasznosítható tudással helyezkedjenek el a munkaerőpiacon.”

Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere beszédében kiemelte: „Egy iskolaváros vezetőjeként, eddig is nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy minél szélesebb körű tudást prezentáljunk a kisvárdai diákok számára, illetve megteremtsük azon lehetőségeket, melyekkel támogatjuk őket abban, hogy az eléjük táruló lehetőségek közül választani tudjanak. A Szent István Egyetem az élelmiszermérnök képzéssel mintájává válhat a duális képzés megteremtésének. Hiszem, hogy a helyben megvalósuló képzésünkkel magasan képzett szakembereket adhatunk a helyi vállalkozásoknak.”

A nyílt nap további részében dr. Felföldi József, a SZIE Élelmiszertudományi Karának dékánja részletes tájékoztatást adott az élelmiszermérnök alapszakról, mely szakma mint fogalmazott - jó társadalmi megbecsülésnek örvend. Hiszen napjainkban egyre nagyobb igény mutatkozik az egészségmegőrző, a táplálkozástudományi ismereteket megtestesítő termékfejlesztések terén, emellett a környezetbarát és hatékony eljárások élelmiszer-feldolgozási technológiákba történő bevezetése elősegíti a fenntartható fejlődés biztosítását.

A Kisvárdán induló, államilag finanszírozott és önköltséges, levelező munkarendű élelmiszermérnök alapszak iránt érdeklődők február 15-ig adhatják le a jelentkezésüket elektronikusan, a www.felvi.hu oldalon.


Durucz Gabi
Friss Média

fotók: Fodor Péter
forrás: Szent István Egyetem