KULTÚRA
Múlt idő
50 éve ballagtak el Szabolcsbákán
50 év történéseit osztották meg egymással az egykori osztálytársak, akiknek többsége és két, egykori tanáruk örömmel vettek részt az osztálytalálkozón.

"Ez év februárjában fogalmazódott meg több iskolatársam, osztálytársam részéről, hogy 50 éves általános iskolai ballagásunk kapcsán osztálytalálkozót szervezzünk" - tájékoztatta lapunkat az egykori diák, Fodor László. László így mesél a szervezésről:

"Takács Béla és Bartha Józsefné Hornyák Ilona kerestek meg, aminek nagyon örültem és én is segítettem a szervezésben. Felvettük a kapcsolatot az osztálytársainkkal, valamint két tanárunkat is sikerült felkeresni, akik örömmel fogadták el a meghívásunkat. Az itt élő osztálytársak közreműködése nélkülözhetetlen volt a találkozó lebonyolításában, ami véleményem szerint nagyon jól sikerült. 15 osztálytársunk jött el a 18 közül, három fő családi okokból, illetve külföldi tartózkodás miatt nem tudott velünk ünnepelni. Sajnos néhányan már eltávoztak az élők sorából, ezért ellátogattunk a temetőbe is" - mondta László.


"A délután folyamán osztályfőnöki órát tartottunk, ahol tájékoztattuk egymást az elmúlt 50 év eseményeiről. Ezt követően elfogyasztottuk a vacsorát, majd egy kötetlen beszélgetés keretében ajándékkal leptük meg a jelenlévő tanárainkat, Tordai Tiborné Marika tanárnőt, valamint Dajka Lajosné Katika tanárnőt. A vendéglátást biztosító iskolavezetésnek hálásak vagyunk a segítségért és ezúton is köszönjük a közreműködést. Nagyon jó volt a találkozó, nagy élmény volt, sok információval lettünk gazdagabbak, örömteli volt az egész délután. Többen kérték, hogy öt év múlva ezt ismételjük meg, amelynek - ha egészségünk is engedi- nagyon szívesen és boldogan teszünk eleget" - zárta gondolatait László.

Az osztály névsora:

Bodó Tibor
Csüllög István
Dudás Ilona
Fodor László
Galambos István
Hornyák Ilona
Jónás Erzsébet
Jónás György
Krámos József
Kozma Olga
Miklovicz Béla
Patlók Margit
Szaniszló Albert
Szaniszló Gedeon
Szatmáry Sándor
Takács Béla
Takács Zsófia
Tordai Endre
Vass Anna
Vas István
Vágner Ilona Olga


Fotó: Mislai Katalin