KÉK FÉNY
Egy tréfa miatt vertek agyon Tarpán egy férfit
Érthetetlen, felfoghatatlan tragédia történt a mögöttünk lévő hét csütörtökén Tarpán. Egy 42 éves férfi egy gyerekes csíny miatt halt meg - agyonverte az ismerőse, amiért tréfából összeragasztózta a sörét. A családapa haldoklását 18 éves fia is végignézte - sokkos állapotban van azóta.

Dr. Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főügyészség sajtószóvivője elmondta, hogy augusztus 10-én 18 óra körül a gyanúsított és a sértett a nemzeti dohánybolt előtt italoztak, a gyanúsított sört ivott. A sértett megkérte a gyanúsítottat, hogy hozzon neki a dohányboltból egy pálinkát, amit a gyanúsított teljesített is, közben a dobozos sörét lerakta egy padra. A sértett ekkor ragasztóval kente be a sörösdobozt. A gyanúsított, miután visszajött az üzletből, a sört a szájához emelte. A ragasztótól a szája összeragadt, a keze is ragasztós lett, mire eldobta a sörösdobozt, majd a sértett felé fordult, mert az hangosan nevetett rajta. Ököllel fejbe vágta, mire a sértett elesett, és a koponyáját az aszfaltozott úttestbe ütötte.

A helyszínen megpróbálták újraéleszteni, aztán értesítették a mentőket. A sértettet nem tudta a rendőrség kihallgatni, ugyanis nem volt olyan állapotban.

A rendőrség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként az elkövetőt, aki részeletes beismerő vallomást tett, szabadlábon védekezik.

Károlyt másnap reggel agyhalottnak nyilvánították. Mivel regisztrált szervdonor volt, egy életet a halálával biztos, hogy megmentett. Fia apja bántalmazását végignézte, de tehetetlen volt. A mentők csaknem egy órán át élesztették újra az apát - sikerrel, legalábbis az alapvető életfunkciók visszaálltak. Azonban az agy működése, valószínűleg az ütéstől, leállt.

Jelenleg az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat zajlik. Célja a halál pontos okának megállapítása. Ha beigazolódik, hogy Károly az ütéstől halt meg, az ügy átminősítése is megtörténhet halált okozó testi sértésre, amiért jóval súlyosabb büntetést, akár 8 évet is kaphat az elkövető.

- FrissMédia -