KÉK FÉNY
#körözés
Egy 2006-os komorói emberölés miatt köröznek egy ukrán nőt
​Nemzetközi elfogatóparancs van érvényben egy 2006 októberében, a komorói panzióban történt újszülött megölése miatt. Az ukrán nő, akit keresnek a nyomozók, immáron 17 éve szökésben van.

Nemzetközi elfogatóparancs van érvényben egy 2006 októberében, a komorói panzióban történt újszülött megölése miatt. Az ukrán nő, akit keresnek a nyomozók, immáron 17 éve szökésben van.

A kérdésében szereplő ügyben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt rendelt el a rendőrség nyomozást még 2006-ban. Ennek az volt az alapja, hogy 2006. október 7-én egy, az ukrán határhoz közeli Komorón található panzióban az egyik szobában megszállt két ukrán állampolgárságú nő, és a szoba kukájának kiürítésekor abban egy újszülött fiú csecsemő holttestét találták meg, aki életképesen, élve született, de ellátatlanság miatt elhunyt.

Dr. Szilágyi László csoportvezető ügyész, a vármegyei főügyészség sajtószóvivője portálunknak elmondta, hogy a nyomozó hatóság beazonosította a lehetséges elkövetőt, aki azonban ismeretlen helyen tartózkodik, ezért az eljárást fel kellett függeszteni. Természetesen a belföldi, illetve az európai és nemzetközi elfogatóparancs ki van bocsátva vele szemben, de ez eredményt még nem hozott.

A elfogatóparancs alapján körözött személy:

Név: SPODARYK OLGA MIHAJLIVNA
Születési családi és utónév: SPODARYK OLGA MIHAJLIVNA
Nem: Nő
Születési hely: KOLOMYIA
Születési dátum: 1979-12-18
Állampolgárság: UKRÁN

Utolsó információ a személyről, hogy talán Spanyolországban dolgozik. Az ügy nem évül el, amint használható adatot kap a rendőrség, ismét kinyitják a bűnügy aktáját.

Körözési eljárást lefolytató szerv: SZABOLCS-SZ.-B. VÁRMEGYEI RFK BŰNÜGYI OSZTÁLY
Körözési eljárást lefolytató értesítési címe, telefonszáma, egyéb elérhetősége:

Cí­m: 4400 NYÍREGYHÁZA, BUJTOS U. 2.
Tel: 42-524-660