NAGYVILÁG
#Dr. Kiss Róbert Richard
#Ecuador
Ecuador csodáiról mesélt a turisztikai szakújságíró
Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima díjas turisztikai szakújságíró a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban Ecuador csodáiról tartott előadást.

Ecuador kétségtelenül az egyik leggazdagabb és legváltozatosabb ország a világon a biológiai sokféleség terén. Az országot alkotó 4 régiót - a tengerparti régiót, a hegyvidéket, vagy Andok területét, az Amazonast és a szigeteket - mind elképestő mennyiségű állat- és növényfaj jellemzi. Az UNESCO Világörökségi helyszínt, a Galápagos-szigeteket pedig senkinek nem kell bemutatni. Mindezek mégsem kellően ismertek a világ előtt, hiszen főleg csak a Galápagos-szigetekkel kapcsolatban lehet hallani Ecuadorról, miközben sokkal több felfedeznivaló van ott a nemzetközi turisták számára.

Dr. Kiss Róbert Richard a saját szemével is látta, micsoda lehetőségek vannak a dél-amerikai országban. Elmondta, hogy a közelmúltban ő is részt vett egy magyar újságíróknak szervezett sajtóúton, ahol bemutatták Ecuadort. Erről az utazásról tartott előadást a Prima Primissima díjas turisztikai szakújságíró a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.

A turisztikai szakújságíró először 20 éve volt Ecuadorban, ezalatt a két évtized alatt pedig hatalmasat fejlődött az ország: karbonsemleges kakaó- és banánültetvényeken járt, világklasszis szállodákban szállt meg, relatív biztonságos minden, még a nagyvárosokban is. Külön kiemelte, hogy a magyar turistáknak ideális helyszín, minden adott egy nagyszerű utazáshoz Ecuadorban. Az ország vezető utazási irodája, a Metropolitan Touring pedig egyszerűen az egyik legjobb utazási iroda a világon – mondta a szakember.