18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
#halálozás
#verés
#családi erőszak
#Tiszadada
Dráma Tiszadadán: meghalt az apa, akit a fia vert meg
Két hete életveszélyes sérüléseket okozott 55 éves apjának egy tiszadadai férfi. A család egész péntekig reménykedett, hogy felépült a súlyosan bántalmazott családfő, azonban a férfi feladta a küzdelmet.

A férfi mintha érezte volna a vég közeledtét, szerdán annyit mondott nagy nehezen a párjának, hogy nagyon vigyázzon magára és a családra. Ezek voltak az utolsó szavai, június 30-án súlyos tüdőgyulladás következtében fellépő légzési elégtelenség miatt meghalt.

A párom kicsit féltékeny, de mindig meg szoktuk beszélni, nem kellett volna a fiamnak beleavatkozni" - mondja könnyes szemekkel az a középkorú nő, akinek a fia a saját apját majdnem halálra verte. A vékony, szegényes körülmények élő nő akkor elmondta, hogy pénteken a kisunokájának volt az óvodai ballagása, amikor is a férje egy alkalommal arcon csapta őt, akinek elkezdett vérezni az orra.

"A nagypapa leeresztette a nagymama orrából a vért " - mondta az unoka az apjának, aki a mértéktelen alkoholfogyasztást követően nem igazán tudta kontrollálni magát és puszta kézzel elkezdte ütni az apját. Dühe fékezhetetlen volt, az apja a földre került, de még akkor sem hagyta abba a bántalmazást, amikor az apja ájultan feküdt a földön.

Úgy tudjuk, hogy a családtagok ezt követően megpróbálták eltussolni a bántalmazást: azt találták ki, hogy mondják azt, hogy felborult a kerékpárral a családfő. Végül ezt a lehetőséget elvetették, hazavitték az azonos utcában lakó életveszélyesen megsérült férfit, majd az eszméletlen férfi sógora hívta a mentőket.

A bántalmazott férfi egy hétig lélegeztetőgépen volt, több műtéten, köztük arc helyreállító műtéten is túl volt, azonban a legyengült szervezete nem bírta leküzdeni a tüdőgyulladást.

A rendőrség életveszélyt okozó testi sértés miatt folytat eljárást, amelynek büntetési tétele alapesetben 2- 8 évig terjedő szabadságvesztés lehet. Azonban, ha beigazolódik, hogy a férfi bántalmazása és a halál között ok-okozati összefüggés van, halált okozó testi sértés lehet a minősítés. Büntetése alapesetben szintén 2-8 évig terjedhet. Az átminősítés lehetősége az igazságügyi orvosszakértői anyag elkészülte után várható.

A gyanúsított egyébként szabadlábon védekezik, úgy tudjuk, hogy jelenleg Németországban dolgozik.