18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
#bűnügy
#tárgyalás
#verekedés
#Nyíregyháza
#gyanúsított
#biztonsági őrök
#szórakozóhely
DNS vizsgálat döntheti el, hogy kié a Mamma Miánál használt boxer
Egyre terebélyesebb a két hete, Nyíregyháza egyik szórakozóhelyén történt brutális kimenetelű verekedés története. Az ügynek eddig 10 gyanúsítottja van. Két biztonsági őr van letartóztatásban, és az eddig ártatlan hitt édesapa bűnügyi felügyeletét is elrendelte a nyomozási bíró.

A nyomozás szerteágazó és rengeteg adatot kell elemezni, de ami kibontakozik, hogy nem egy személyes konfliktus, hanem két csoport régebbi sérelmei vezettek a két héttel ezelőtti brutális verekedéshez. Mint ahogy a Frissmédia elsőként számolt be róla, a helyszínen a nyomrögzítők találtak egy boxert, csak épp annak a gazdája nem került elő, azaz senki nem vállalta, hogy az övé lenne. A helyszíni adatok alapján azonban nagy valószínűséggel egy boxerrel történt az első ütés, ami egy biztonsági őr arcán csattant. Az ütés olyan nagy erejű volt, hogy a biztonsági őr szeme súlyosan roncsolódott.

Azonban a szórakozóhely bejárati kamerája nem működött az ominózus este. Így nem áll mozgóképfelvétel a nyomozók rendelkezésre. Marad az aprólékos adatgyűjtés és értékelés. Az ügy szempontjából jelentős körülmény, hogy a verekedésben érintettek használtak-e fegyvert. A csoportos garázdaság szinte tényként kezelhető, ha azonban azonosítják a boxer tulajdonosát és azt is bizonyítani tudják, hogy azon a péntek estén használta is valaki a fegyvert, egyből felfegyverkezve elkövetett csoportos garázdaság a cselekmény minősítése. Ez viszont súlyos büntetést, több évet jelenthet az elkövetőknek.

Amennyiben a videófelvételek elemzése, kiértékelése nem hoz eredményt, marad az orvosszakértői, és a DNS vizsgálat. Feltételezhetően az igazságügyi orvosszakértő arról is fog tudni nyilatkozni, hogyan keletkeztek a biztonsági őr sérülései. Ha az ütés által okozott sérülést eszközzel okozták, akkor többet tudnak majd a nyomozók, és már csak az eszköz használóját kell azonosítani, ami elvileg lehetséges a DNS vizsgálattal.

A jelenlegi tényállás szerint 2023. március 4-én a hajnali órákban egy nyíregyházi szórakozóhely előtt több társával együtt jelent meg az édesapa. Azt sérelmezték, hogy korábban egyiküket nem engedték be a szórakozóhelyre. Emiatt aztán szóváltásba keveredtek a biztonsági őrökkel. A társaság egyik tagja ököllel támadt rá az egyik biztonsági őrre, mire a két csapat között verekedés alakult ki, amelynek során F.J. gyanúsított is többször ököllel arcon ütötte az őrt.

Ezt követően a az édesapa földre került, s őt a két biztonsági őr ütni, rúgni kezdte. A verés során a gyanúsított életveszélyes sérüléseket szenvedett. A durva fellépés miatt a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója a két biztonsági őr letartóztatását már korábban elrendelte.

A 2023. március 17-i tárgyaláson a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója négy hónapra elrendelte F.J. gyanúsított bűnügyi felügyeletét a csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt indult eljárásban.

Az indoklásban elhangzott, mivel a nyomozás még folyamatban van, alaposan feltételezhető, hogy F.J. gyanúsított a kórházi kezelésből felépülve a bizonyítást akadályozná, a sértetteket, tanúkat befolyásolná, megfélemlítené, valamint büntetett előéletére tekintettel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el. Mindezek miatt rendelte el a nyomozási bíró a gyanúsított bűnügyi felügyeletét.

A végzés nem lépett hatályba, mivel a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be ellene.