18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
Exkluzív a FrissMédiában - eddig soha nem hallott hangfelvétel a pénteki verekedés előzményeiről
A portálunk birtokába került hangfelvétel cáfolja a sértett fiatalok védekezését, miszerint őket a biztonsági őrök csalták lépre. Éppen hogy egyikük, P fenyegette meg telefonon az egyik biztonsági őrt: "úgy megverlek K-val együtt, hogy behugyozol". Az üzenet nagy részét gyakorlatilag csak ki tudnánk pontozni, annyira durva.

Az egész országot megdöbbentette a szombat délután napvilágra került felvétel, melyen az látható, hogy látszólag minden ok nélkül agyba-főbe vertek a biztonsági őrök embereket Nyíregyháza egyik szórakozóhelye előtt, egy téren. Az ügynek már négy gyanúsítottja van: két biztonsági őr és két vendég. A nyomozás még nagyon kezdeti szakaszban van, de a kibontakozó történetet meglehetősen árnyalja a ma megismert hangfelvétel, melyet közvetlenül a brutális bántalmazás előtt az egyik sértett hagyott a meggyanúsított biztonsági őr telefonjának üzenetrögzítőjén. A felvétel annyira brutálisan hangzik, hogy nem hozzuk nyilvánosságra.

Kiderül belőle, hogy a biztonsági szolgálat embereit provokálta az egyik sértett, aki azt sérelmezte, hogy nem engedték be a testvérét a szórakozóhelyre. Pénteken este a testvérével és az édesapjával érkezett a helyszínre, minden bizonnyal azzal a szándékkal, hogy provokáció hatására balhé legyen. Legalábbis a biztonsági őrök így érzékelték.

Az F. család arra hivatkozik, hogy a klubból kapott P. egy üzenetet, miszerint félreértés lehet, hogy nem engedték be a testvérét. Menjenek nyugodtan, természetesen bemehetnek. P. testvére azt állította, hogy erre a hívásra mentek, de az ajtónál vagy egy tucat biztonsági őr állta útjukat. Azonban ezt megelőzően P. több alkalommal hívta a biztonsági őrt, akit a bokszklubból ismert, hiszen pár évvel ezelőtt csapattársak voltak.

"A *** szopd ki, te zsugány g..., úgy megverlek K-val együtt, hogy behugyozol, a *** szopd ki. Vedd fel a telefont, b@... ki a szádat, mert beletaposok a beledbe, te kutya! Hol van K... meg az összes biztonsági kutya, ott a Mamma Miánál? Most össze kell gyülekeznetek és belehugyozok anyátokba! Megértetted, te ***szopó kutya? Imádkozó sáska leszel! Megértetted, hogy mit mondtam?" - üvölti magából teljesen kikelve, artikulátlanul P. a felvételen. "Vedd fel a telefont, mert beléd hugyozok, te kurva!"

A telefonhívást követően az egyik sértett, P., az édesapjuk, valamint a barátaik jóval éjfél után megjelentek a szórakozóhely bejáratánál és számon kérték a biztonsági szolgálatot, hogy miért nem engedték be a társukat. Szinte meg sem várva a választ F. P. a kezére húzott egy boxert és azzal szemen vágta a biztonság őrt. Ez a tett váltotta ki végül a brutális verekedést.

Az elszabadult, kontrollálatlan agresszió odáig fajult, hogy a földön ülő egyik sértettet fejbe rúgja egy biztonsági őr. A két testvér édesapjának több bordája eltört, emiatt légmell alakult ki nála, ami közvetlen életveszélyes állapotot eredményezett. A biztonsági őr nagy valószínűséggel maradandó egészségkárosodást szenvedett. levált a retinája és a szemgolyó is sérült.

Fontos kiemelni, hogy a sérülések szempontjából teljesen mindegy, hogy ki kezdte a verekedést. Az egyértelmű, hogy a biztonsági őrök nem megfelelően kezelték a kialakult helyzetet.


Megdöbbentő, de az egyik sértett, aki szintén gyanúsított lett az ügyben, együtt bokszolt a bántalmazójával több éven keresztül egy nyíregyházi klubban. A klub tulajdonosa elmondta, hogy több éve nem járnak edzeni, F. P. a testvérével egy darabig külföldön élt, 2021 környékén jöttek haza Magyarországra.

Az ügynek jelenleg négy gyanúsítottja van: a két biztonsági őr, valamint az F. testvérpár. Az utóbbi személyek szabadlábon védekezhetnek, őket garázdasággal gyanúsítja a hatóság, ami a videófelvételek és egyéb bizonyítékok beszerzését követően módosulhat.

A mai döntés, hogy az életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója március 6-án elrendelte K.T. és G.Gy. gyanúsítottak letartóztatását, egy hónap időtartamra.

A bűncselekményekért kiszabható szabadságvesztés tartamára a gyanúsítottakkal szemben jelenleg is folyamatban lévő büntetőeljárásokra, és az egyikük büntetett előéletére figyelemmel a nyomozási bíró megállapította, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélye, továbbá szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást veszélyeztetnék, ezért a büntetőeljárásról szóló törvény szerint egy hónapra elrendelte letartóztatásukat.

A végzés nem végleges, a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be ellene.

- FrissMédia -