AKTUÁLIS
#Honvédsuli
#Don-kanyar
#Hősök tere
Célba ért a Honvédsuli Egyesület Emlékmenet a Doni Hősökért megemlékezése
Ebben az évben ebben a formában utoljára indult el immáron XII. alkalommal az Emlékmenet a Doni Hősökért. Ma a rendezvénysorozat ünnepélyes záróeseményére került sor a Vármegyeháza dísztermében, a vármegye országgyűlési képviselőinek jelenlétében.

Az idei emlékmeneten, az áttörés 81. évfordulójának emlékére 200 kilométert tettek meg 35 településen keresztül gyalog, mely megmuttja annak a frontvonalnak a hozzávetőleges hosszát, amit a mi bakáink hősiesen védtek.

"A teljesítmény mellett egy küldetéssel is tisztelegtünk a Magyar Királyi 2. honvéd hadsereg emléke előtt. Küldetésünk pedig az, hogy a Don-folyó mentén harcoló magyar honvédeket és munkaszolgálatosokat hősnek, ne pedig áldozatnak, árulónak bélyegezzék meg hazánkban. Az elmúlt rendszer többek között megtiltotta azt is, hogy a II. világháború hősi halottai méltó emlékművet kaphassanak szülőföldjükön, falujukban"- fogalmazott Kovács Zsuzsanna a Honvédsuli Egyesület elnöke,

"Ezért 12 esztendővel ezelőtt útrakeltünk a világ legcsodálatosabb vármegyéjében és lépteinkkel mind a 229 településre eljutottunk, így 1750 km-t tettünk meg gyalogmenetben, 346 települési megemlékezést hajtottunk végre a települések aprajával-nagyjával, összesen, több mint 30.000 résztvevővel. 1.400 koszorút helyeztünk el a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei hőseink emlékezetére.

A záróünnepségen a hozzászólók méltattak a Honvédsuli Egyesület tagjainak önfeláldozást.

2022-ben az egyesület vezetője, Kovács Zsuzsannát a Honvédelmi Sportszövetség arany fokozatú elismerő díjban részesítette a Honvédelmi Sportszövetség érdekében nyújtott kimagasló munkájáért. A Kisvárdán és országosan is ismert és elismert egyesület úttörő munkát végez a honvédelem területén.

Portálunk 2018 óta követi a Honvédsuli kadétjainak életét