INTERJÚ
Élményekkel értékeket átadni - interjú Dankó Lászlóval, a most díjazott Honvédsuli alapítójával
A gégényi Honvédsuli Egyesület lett az egyik nyertese az idén "Az év Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei civile" pályázatnak, melyet hagyományteremtő szándékkal írt ki a Hierotheosz Egyesület által működtetett Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ. Az egyesületet az Országgyűlés Hivatalának kabinetfőnöke ajánlotta a díjra. Az egyik alapítóval, Dankó Lászlóval videóinterjút készítettünk.

A Honvédsuli Egyesület csaknem 10 éve végzi Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az ifjúság hazafias és honvédelmi nevelését, ezen évek alatt vált hazánk egyik legizgalmasabb és legsikeresebb fiatalokat megmozgató civil szervezetévé - áll a díj indoklásában. Az egyesület keretein belül végzi szervezői munkáját Dankó László, mint programvezető. Szakmai tapasztalatának segítségével került kialakításra a hazafias nevelést célzó szabadidős civil kadét program, mely az országban is egyedülálló. A Honvédsuli Egyesület célja az ifjúság hazafias és honvédelmi nevelése egy olyan szabadidős program keretein belül, amely élmények útján próbálja átadni a gyerekek számára, hogy milyen is a katonaélet, mik a katonai erények és értékek. Nem csak katonai, de klasszikus értelemben vett, az élethez is elengedhetetlenül fontos értékrend alakul ki bennük, mindamellett, hogy megtanulnak csapatban, családban együtt élni és nem utolsó sorban kitartani a nehéznek tűnő helyzetekben is.

A jelölt által végzett civil tevékenység rendkívül fontos Szabolcs-Szatmár-Bereg megye számára. Komplex tevékenysége a szervezeten belül lehetővé teszi, hogy a fiatalok számára a hazaszeretet kézzelfoghatóvá váljon, hasznos szabadidős tevékenységet biztosít a gyerekeknek, nem utolsó sorban a hazafias neveléssel egészséges, összetartó közösségeket alakít ki.

A Honvédsuli Egyesület létrehozásáról és munkájáról hallgassák meg Dankó László programvezetőt, aki 2011-ben alapította meg másodmagával a Honvédsulit.


-FrissMédia -