KÉK FÉNY
Brutális gyermekbántalmazás Tiszavasváriban
Az eset e hónap 10-én történt Tiszavasvári egyik külterületi utcájában. Bár a bíróság ügyészi indítványra letartóztatta a gyanúsítottat, a kedélyek nem csillapodnak a településen, a lakók értetlenül állnak az eset előtt. Mint mondják, nem jellemző, hogy itt gyereket, különösen nem egy kétéves gyermeket bántalmazzanak.

A bántalmazás ténye a nyilvánosság számára hét nappal később, pénteken késő délután derült ki egy bírósági közleményből.

A megalapozott gyanú szerint a férfi július 10-én napközben tiszavasvári otthonában tartózkodott ittasan, miközben 2 éves gyermeke az udvaron játszott. Mikor a kisfiú sírni kezdett, az apja rászólt. Mivel nem hagyta abba a sírást, a gyanúsított egy alkalommal kisebb erővel megrúgta a gyermeket. Ő ez után is tovább sírt, így a férfi nagyobb erővel ismételten mellkason rúgta, amitől a kisfiú elesett.

Az édesanya saját elmondása szerint a boltban volt karon ülő kislányával és a nagyobbik fiával, amikor megtörtént az épp ésszel felfoghatatlan eset. A kétéves Sanyikát házuk udvarán az apa kétszer is felrúgta - csak azért, mert sírt.

Az anya arra ért haza, hogy a házuknál rendőrautó és mentő van. Amikor meglátta a kisfiát, összeesett – mondja. Az élettársa eltűnt, a rendőrök nagy erőkkel kezdték el keresni. Végül a gyanúsított három nappal később feladta magát, hisz az utcában lakók is keresték őt. Úgy gondolták, hogy nem maradhat büntetlenül egy gyermek bántalmazása. Egyesek szerint lincshangulat uralkodott el az utcában, ha ők kapták volna el a gyanúsítottat, valószínűleg megverték volna.

Az apa tettére nem tudott magyarázatot adni. Annyit viszont elismert, hogy meglehetősen részeg volt azon a napon. A gyermek sírt, rászólt, de ő nem hagyta abba, akkor jött az első kisebb rúgás. A gyermek a rúgás miatt még jobban elkezdett sírni, akkor jött a második nagyobb rúgás, ami az alig kétéves gyermek mellkasát érte. Egyesek szerint Sanyika ekkor felemelkedett a levegőbe.

A gyermek a bántalmazástól 8 napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket szerzett, de csak a véletlenen múlott, hogy nem következett be súlyosabb sérülés.

Sanyika azóta kórházban van, édesanyja saját elmondása szerint látogatja és szeretné, ha minél hamarabb otthon lehetne a testvéreivel.

Bár a gyanúsított büntetlen előéletű, a nyomozás során olyan adatok merültek fel, hogy az apa máskor is bántalmazta a gyermeket. Ezért az ügyészségi indítvánnyal egyezően a bíróság elrendelte a férfi letartóztatást. A hatóságok úgy vélik, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a még ki nem hallgatott tanúk befolyásolásával vagy más módon a bizonyítás további menetét megnehezítené, vagy gyermekei sérelmére újabb bűncselekményt követne el.

A végzés nem végleges: az ügyész tudomásul vette, de a gyanúsított fellebbezést jelentett be ellene, távollévő védőjének 3 napja van arra, hogy nyilatkozzon a jogorvoslattal kapcsolatban. A jogerős döntést a Nyíregyházi Törvényszék hozza majd meg.

- FrissMédia -