AKTUÁLIS
#kisvárda
#aranykönyv
#végzősök
Beírták magukat az Aranykönyvbe Kisvárdán
2016-óta gyűlnek a nevek Kisvárda Aranykövébe, a különleges jegyzékbe évről évre azok nevei kerülnek be, akik Kisvárda valamelyik középiskolájából ballagtak el. A bőrkötéses könyvbe, ebben az évben is több száz név kerül bejegyzésre.

Ma 55 végzős diák, tucatnyi iskola képviseletében, megfelelő biztonsági intézkedések közepette érkezett a városháza dísztermébe, hogy iskolájuk, osztályuk képviseletében bejegyezzék magukat a történelem számára. Ma egy-egy iskola neve, és a képviselőjének neve íródott le a pergamenre. Később, minden osztály tagja felsorolásszerűén kerül beírásra.

Az Aranykönyv rendkívül impozáns. A/2 méretben, 260 oldal terjedelemben, antikolt merített papírral, sötétbarna bőrkötésben, rézveretes sarkokkal, és rézcsattal ékesített fedőlappal méltó emléket nyújt a ballagó diákoknak.

Az eseményre hagyományosan a Városháza dísztermében került sor. Eleinte "kézről kézre", azaz iskoláról iskolára járt a könyv. Ebben az évben ez nem volt kivitelezhető. Az érettségiző osztályok egy-egy képviselője jegyzi be a teljes osztálynévsort a könyvbe, melyet egész évben meg lehet tekinteni a Városházán.

Az ünnepségen jelen volt dr. Seszták Miklós kormánybiztos, a térség országgyűlési képviselője, valamint a város polgármestere Leleszi Tibor, aki röviden köszöntötte a diákokat.