KÉK FÉNY
#tűzoltók
#elismerés
#augusztus 20.
#belügyminiszter
#Belügyminisztérium
Bátorságért érdemrend két nyíregyházi lánglovagnak
A belügyminiszter állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjelet adományozott többek közt két nyíregyházi hivatásos tűzoltónak.

Augusztus 17-én délelőtt a belügyminisztériumban, délután pedig a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon tartottak ünnepséget augusztus 20-a, az államalapítás és Szent István király ünnepe tiszteletére.


A belügyminiszter Bátorságért Érdemjelet adományozott, egyben jutalomban részesítette a belügyminiszter Kótaji Richárd tűzoltó őrmestert, és Nagy Mihály címzetes tűzoltó főtörzsőrmestert, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját, valamint különlegesszer-kezelőjét.

A két tűzoltó egy családi ház pincéjében keletkezett tűz során öt acetilén-, négy oxigén-, egy széndioxid- és két propánbutángáz-palackot vitt ki, amelyek folyamatos hő-, és tartós lánghatásnak voltak kitéve. A palackokat visszahűtötték, majd az acetilénpalackokat mesterlövészek hatástalanították.

A BM OKF délutáni ünnepségén megjelentek a főigazgatóság vezetői. A miniszteri, főigazgatói elismeréseket Erdélyi Krisztián tűzoltó vezérőrnagy, műveleti főigazgató-helyettes adta át. Ezt követően a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának kvintettje adott ünnepi műsort.

Az áprilisban történt tűzesetről az alábbi rövidhír jelent meg az eset másnapján.

Tűz keletkezett egy nyíregyházi családi ház pincéjében tegnap kora reggel. A Gulyás Pál utcai ingatlannál vélhetően a vegyes tüzelésű kazántól indult a tűz. A lángokat a helyi hivatásos tűzoltók fékezték meg két vízsugárral, majd átszellőztették az épületet. A pincében tűzifát, kerítés elemeket, festékeket és tizenegy gázpalackot is tároltak. Utóbbiakat az egységek beavatkozás során kihozták a helyiségből. Azokat a palackokat, amelyeket hőhatás ért, a tűzoltók visszahűtötték. A palackok között volt öt disszugáz, azokat rendőrségi mesterlövészek lőtték ki. Az ingatlan lakható maradt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Személyi sérülés nem történt.