KÉK FÉNY
#tűzeset
#műszaki mentés
Avartüzek és műszaki mentés
Berkesz, Kossuth utcában a kertek végében 500 négyzetméteres területen égett száraz fű, avar. Demecser Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltói a tüzet egy gyorssugár és kéziszerszámok segítségével oltották el. Tyukod, Árpád úton egy a kerti bódé égett, melynek oltását a lakosság megkezdte. Kiérkezés után a Tyukod Önkéntes Tűzoltó Egyesület a tűzet eloltotta. Az esettel kapcsolatban személyi sérülés nem történt.

Nyírmihálydiban a Nádlós utcában. szintén 500 négyzetméteren égett száraz fű, avar, itt a Nyírbátori Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltói kéziszerszámokkal és 1 gyorssugárral a tűzet eloltották.

Sonkád és Botpalád között egy benzin üzemű személygépjármű kigyulladt. A Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Őrs egysége a gépjárművet eloltotta. A járműben 3 fő utazott, szerencsére sérülést nem szenvedtek.

Kisvárdán a Bessenyei utcában egy munkagép átvágott egy 32 mm-es, lakossági bekötésre használt fém gázcsövet. A helyszínre Kisvárdai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság vonult. Akik 100 méteres körben kimenekítést hajtottak végre, amely 14 főt érintett. Az eset közelében villanytrafó volt, az E-on szakemberei az érintett szakaszt áramtalanították, amely öszesen 25 fogyasztói helyet érintett. A gázszolgáltató emberei a gázszivárgást délutánra megszüntették, a helyreállítást elvégezték.

Nyírmadán egy Jókai úti telephelyen egy munkagép átvágott egy 63 mm-es gázvezetéket. A Baktalórántházi Katasztrófavédelmi Őrs egysége a gázszolgáltató kiérkezéséig, és a munkálatok befejezéséig a helyszínt biztosította. A gázszolgáltató a szivárgást megszüntette. a gázszolgáltatás kimaradása csak a telephelyet érintette.