18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
#baleset
#Nyírbátor
Autóversenyzés miatt halhatott meg egy 27 éves fiatal Nyírbátorban
​Halála előtt még a nagymamáját hívta: Mama, veszel lángost? Ez volt az utolsó mondata a 27 éves fiatalnak, rá 10 percre a környéken lakók feltételezése szerint két, egymással versenyző személygépkocsi egyike halálra gázolta Sándort a lakásától 300 méterre.

Ez év májusában, anyák napja előtt egy nappal Nyírbátorban, a Pócsi utcában egy személygépkocsi elgázolt egy 27 éves helyi férfit. A fiatalembert a helyszínen újra kellett éleszteni. Azonban már akkor tudni lehetett, hogy Sándor agya leállt, nem sok esélyt kapott az élettől, hogy felépüljön.

Édesanyját a munkahelyén hívta fel Sándor testvére Bécsből: Anya, Sanyit elgázolta egy kocsi. A helyszínre érve azonnal szembesültek vele a szülők, hogy nagy a baj, de arra nem gondoltak, hogy a fiuk hosszú útra indul, ahonnan soha nem tér vissza. Sándor életért közel két órán át küzdöttek. Sikerült stabilizálni, de soha nem tért magához.

A férfi, aki a gyanú szerint versenyzés közben elütötte Sándort, a szemtanúk szerint a helyszínen kétségbeesve kérdezte az édesanyját: Anya, elütöttem, meghalt, meghalt? Sándor édesanyja, aki ekkor ért a helyszínre a gázoló édesanyja karjaiban csuklott össze.

A mentők péntek éjszaka a nyíregyházi baleseti osztály intenzív részlegére szállították a férfit, ahol végül agyhalottnak nyilvánította egy bonyolult eljárás keretében, egymástól több, független orvosi team. Sándor anyukájának élete legnehezebb próbatételére került sor: le kell kapcsolni az életet jelentő gépeket és el kell dönteni, hogy fia szíve valaki másban tovább doboghat-e.

Sándor édesanya tépelődött, nem akarta elfogadni az elfogadhatatlant, először nemmel felelt, majd átgondolta: Sanyi is segítene másokon, mindig is segítőkész volt. Végül beleegyezett és a fia halála hat ember életét mentette meg.

Nyírbátor, Pócsi út. Ez az az út, ami Nyíregyházával összeköti a sárkányok földjének is nevezett várost a megyeszékhellyel. Napközben rendszeresek az ellenőrzések, nagy a forgalom. Száguldoznak - ahogy mondja az egyik virágárus. Bár az út két szélén van járda, azonban egy korszerűsítés miatt a bevezető szakasz bal oldalán több száz méteren feltörték a járdát. Az éktelen betontömbök mintegy momento, meredeznek az ég felé. Járni rajta egyenlő a lábtöréssel. Sándor azonban napi rendszerességgel ezen a járdán közlekedett, merthogy a baleset helyszínétől körülbelül 300 méterre lakott. Kilépve a lakásból nem is kellett kereszteznie a forgalmas utat, ha a városba akart menni. Azonban a felbontás miatt Sándor a másik oldalon közlekedett

Május 5-én, pénteken éjszaka azonban több tényező együttese miatt egy élet örökre megváltozott. Nyíregyháza irányából érkezett egy BMW és a gázoló Audi. Sándor édesanyja szerint versenyeztek - bár ezt a gyanúsítottak tagadják. A két személygépkocsi "rallizott, versenyzett"- mondták az utcában élők.

A májusi adatok szerint Sándor állítólag figyelmetlensége miatt a gépkocsi elé lépett, amely a jobb első részével ütötte el őt. Teste függőlegesen megpördülve letörte a gépkocsi visszapillantó tükrét, majd hosszanti irányban mély horpadás és karcolás keletkezett a gépkocsi teljes hosszán. Az ütközés erejétől a férfi egyik cipője egy épület tetejére repült, a másikat a ütközési ponttól körülbelül 50 méterre, az út ellentétes oldalán találták meg, egy fán. Sándor teste az út szélére zuhant.

A szakértői jelentés és a kamerafelvételek alapján kijelenthető, hogy Sándort nem az úttest szélén ütötte el az Audi, hanem a felezővonalnál, akkor, amikor a BMW-t előzte nagy sebességgel az Audi.

A BMW sofőrje elhajtott a helyszínről, az Audi pedig lehúzódott a gyanú szerint azt a látszatot keltve, hogy Sándor hibázott: ő lépett a kocsi elé. Csakhogy a sérülések mechanizmusa, a részletes helyszínelés, a műszaki és orvosszakértői jelentések az akkori feltételezéseket nem támasztották alá. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a BMW-s később visszatért a helyszínre, de akkor sem érezte szükségét, hogy jelentkezzen. A BMW-ben utas is volt, aki azt állítja, hogy tulajdonképp ő vezetett.

Az ügynek jelenleg három gyanúsítottja van. Mivel a BMW-s a baleset után nem állt meg, őt és utasát segítségnyújtás elmulasztása miatt vonják felelősségre. Az Audi vezetőjét halált okozó közúti baleset okozása miatt hallgatták ki.