SPORT
Labdarúgás
#kisvárda
#foci
A Kisvárda laposra verte az Újpestet!
Idén még nem láttuk ennyire harcosnak a Várdát, zúgott is a meccs végén a “Szép volt, fiúk”! Felállva ünnepelt a közönség.

Bőven láthattunk Várda rohamokat az első félidő elején, mégis az a Újpest hagyott ki ezerszázalékos ziccert.

A bal oldalról középre lőtt labdát nemhogy ne passzolta be az üres kapuba az UTE támadója, hanem két méterről taccsra rúgta. Megmosolyogtató jelenet volt.

Aztán a mérkőzés 33. percében Ilievski kapott egy remek labdát a 16-oson belül, kiugrott a védő ölelésében, és kicsit balról, nyolc méterről a kapu jobb felső sarkába bombázott. Remek teljesítmény volt!

Az Újpest lecserélte Onovót, Mörschel állt be a helyére. Ekkor éreztem, hogy az Újpestnek nem terem itt már babér. Kő játékos Mörschel, de Onovo keménysége nélkül harmatos az Újpest.

A második félidő éppen elkezdődött, máris gólt szerzett a Kisvárda. Navratil kapott ugyanúgy az Újpest bal oldalánál egy kiugratást, és ő változatosságképpen nem erőből a rövid felsőbe akart bombázni, hanem laposan megküldte, s a bal kapufa mellett a hálóba varázsolta a labdát.

Kisvárda - Újpest

2 - 0

Aztán nem sokkal később a Várda igazolta, hogy jobb oldalon is is támadást vezetni. Navratil az alapvonal közeléből középre lőtte a labdát, a kivetődő újpesti kapus nem érte el, így a berobbanó Ilievski közelről a kapuba lőhette.

3 - 0

Ezután már gálázott a Várda. Egy kipattanó labdát a kisvárdai védő, Nikolov húsz méterről bombázott a hálóba.

4 - 0

A 75. percben gyönyörű kisvárdai akció végén szabálytalankodott az egyik újpesti védő. Camaj alig rúgta fölé a szabadrúgást.

A Kisvárda még rúghatott volna vagy kettőt, de az Újpestnek is volt két hatalmas helyzete. Mindkettőnél az ötösről rágurított labdát kellett tisztázni előbb a Várda kapusának, utána az egyik védőnek.

De a szétesett Újpest ekkorra már nem volt ellenfele a gyönyörűen játszó Kisvárdának.