AKTUÁLIS
#Kisvárda
#arcvédők
#kórház
#koronavírus
#CraftUnique Kft.
3D nyomtatással készült arcvédők a kisvárdai kórházban
A 100%-ban magyar tulajdonú CraftUnique Kft. 50 db 3D nyomtatással készült arcvédő pajzsot adományozott intézményünk számára. A legsikeresebb magyar 3D nyomtató fejlesztő cég forgalmazói világszerte megtalálhatók, a cég több nemzetközi díjat is nyert 2013-as alapítása óta. A jövő technológiájának is tartott 3D nyomtatással készült védőeszközök nagyban hozzájárulnak a kisvárdai kórház dolgozói egészségének a megóvásához.

Az idén 6 éves CraftUnique startupként indult, de mára már több mint 20 országban van partnerük. A A Trónok harcának premierjére készített 3D nyomtatott figurákat, családi címerekkel ellátott pénzérméket, könyvjelzőket a vendégek haza is vihették. A bemutató nem az első kreatív együttműködése a CraftUnique-nak. A vállalat 3D CraftBot nyomtatóit korábban is használták olyan hollywoodi szuperprodukciókhoz, mint a Szárnyas fejvadász 2049, ahová teljesen élethű emberi testeket nyomtattak.

A társaság különböző, neves hazai előadók extrém színpadi produkcióihoz is készített már 3D kellékeket. A teljes egészében magyar tulajdonú CraftUnique 2014-ben közösségi finanszírozással indult, ahol néhány nap leforgása alatt a kitűzött cél több mint hatszorosát gyűjtötték össze. A cég már a kezdő kampány során eladott 500 darab 3D nyomtatót, tavaly közel 2000 darabot értékesített.