KÉK FÉNY
10 év börtönt kapott a feleségét megfojtó férfi
A Nyíregyházi Törvényszék a hétfői tárgyaláson 10 év börtönbüntetésre ítélte M.T. vádlottat emberölés bűntette miatt, valamint kizárta a feltételes szabadságra bocsátás kedvezménye alól és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.


Az ítélet szerint a vádlott Ököritófülpösön élt együtt 21 évvel fiatalabb feleségével, de a házasságuk 2021 nyarán - a férfi irracionális féltékenysége miatt - megromlott. A 2022. január 1-jére virradó éjszaka szóváltásba keveredtek, majd a vádlott olyan erővel szorította meg a már ágyban fekvő felesége nyakát, hogy az asszony a helyszínen meghalt.
Ezt követően a vádlott öngyilkosságot kísérelt meg eredménytelenül, majd reggel 7 óra körül telefonon értesítette a segélyhívót arról, hogy megölte a feleségét.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a többi között a vádlott beismerő vallomását, megbánó magatartását, az önfeljelentést, míg súlyosító körülményként a hasonló jellegű bűncselekmények elszaporodását, a közeli hozzátartozó sérelmére történő elkövetést.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosítás, a vádlott és védője enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést.

- FrissMédia -