SPORT
#meglepetés
#megrendezik
#Francia Nagydíj
Meglepetés: ismét megrendezik a Francia Nagydíjat?
Derült égből villámcsapásként jött a hír: 2018-ban visszatérhet a Francia Nagydíj! A naptárból 2008 óta hiányzó futamnak a Paul Ricard versenypálya adhat otthont, szerződése pedig 5 évig lesz érvényes. A hivatalos bejelentés állítólag hétfőn érkezik.

Miközben számos történelmi futam – és versenyhelyszín – is a jövőjéért harcol (Németország 2017-ben ismét F1 nélkül marad, Brazília helye pedig továbbra sem biztos az anyagi gondok miatt, de a kanadai versenyt is csak az utolsó pillanatban mentették meg) egy épp a visszatérésére készül – adta hírül csütörtök este több francia médium.



A versenyrendezést a helyi hatóságok is támogatják; az ügy mellett áll többek között Provence-Alpes-Cote d’Azur régió, Var megye és Toulon városának vezetése is. A hír a semmiből érkezett, hiszen hosszú ideje csend honolt a Francia Nagydíj körül (legutóbb tavaly említették meg, hogy az ország ismét futamot rendezne) egy párizsi sajtótájékoztatón azonban már hétfőn hivatalossá tehetik azt. Az eseményen a francia autóklub elnöke, Nicolas Deschaux is részt vesz majd.



Sebastian Vettel (Fotó: xpbimages.com)Sebastian Vettel (Fotó: xpbimages.com)



Egyesek már azt is tudni vélik, hogy a futamot nyáron, a belga és az olasz verseny között rendezik majd, és 2018-tól 2022-ig biztosan szerepelni fog a világbajnokság menetrendjében, ahol lassan 10 éve egyszer sem kapott helyet. Ebben az időszakban többször felmerült, hogy ismét megrendezik, a jövőjét azonban egyszer sem sikerült biztosítani.



A régi-új helyszín, Paul Ricard legutóbb 1990-ben szerepelt a Forma–1-es versenynaptárban (korábban még 13 alkalommal látta vendégül a mezőnyt 1970-es megnyitása óta), az utóbbi időben pedig inkább tesztpályaként funkcionált. Itt rendezték például a Pirelli vizes tesztjét a 2016-os szezon előtt (ezen a Ferrari, a Red Bull és a McLaren vett részt), de a gyár később is visszatért oda, amikor a Mercedesszel próbálgatta a 2017-es abroncsokat.



A Paul Ricard versenypálya (Fotó: xpbimages.com)A Paul Ricard versenypálya (Fotó: xpbimages.com)


Forrás: m4sport.hu