AKTUÁLIS
#mentők
#kisvárda
#felelősségvállalás
Társadalmi felelősségvállalásból ötös: kisvárdai diákok segítik a mentőállomás karbantartását
​A Kisvárdai Szakképzési Centrum diákjai önkéntes munkával segítik Kisvárda és térségének mentőállomásnak karbantartását. Ma a sajtó jelenlétében írták alá a támogatói okiratot.

Dr. Csató Gábor az Országos Mentőszolgálat főigazgatója is ellátta kézjegyével a megállapodást, melynek célja, a Szakképzési Centrum illetékességi területén lévő mentőállomások, Kisvárda, Csenger, Fehérgyarmat, Záhony településeken lévő mentőállomások állagmegóvása, karbantartása.

A társadalmi szerepvállalásban megvalósuló állagmegóvás önkéntes vállalás - ellenszolgáltatást nem kapnak a diákok. A szükséges alapanyagokat az Országos Mentőszolgálat biztosítja.





Leleszi Tibor Kisvárda polgármestere rámutatott, hogy a mentőszolgálattal eddig is szoros volt a kapcsolat és mindenben támogatják a mentők munkáját. A város vezetője itt jelentette be, hogy a mentőállomás környéke egy parkkal fog bővülni, ami a mentők pihenését is szolgálja.


Matus Attila Imre a Kisvárdai Szakképzési Centrum kancellárja kiemelte, hogy az intézmény részéről nem új keletű ez a szerepvállalás, hiszen már más állami fenntartású intézményekkel is sikeres volt a kapcsolat.


Seszták Miklós kormánypárti országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a programban résztvevő diákok a Segítő Kezek az Elesettekért Alapítvány, valamint Kisvárda Város Önkormányzata jóvoltából mozijegyeket fognak kapni.