SPORT
#foci
#Kisvárda
#Tabella
#futball
Kisvárda Master Good – Listavezetőként az első erőpróba jön
Kisvárda – Nem ülhet a babérjain a kisvárdai NB II-es futballcsapat, amely vasárnap a Mosonmagyaróvárt látja vendégül.

Lassan két hete tudják Kisvárdán, hogy milyen az élet az NB II-es tabella élén, de azóta, hogy átvette a vezetést a csapat, vasárnap (kezdés 14.30-kor) lép először pályára. Révész Attila szakmai igazgató a zalaegerszegi győzelem (3–0) után arról beszélt, ezt a helyzetet élvezni kell, így talán még az öltöző falára is kikerült a tabella.

– Azt azért nem, de sokat nézegettük, ez tény, és a jelenlegi helyzetünk szebbé tette a kéthetes bajnoki szünetet – mondta Révész Attila, akinek csapata az újonc Mosonmagyaróvárt látja vendégül. – Úgy látom, a játékosoknak is tetszik ez a helyzet, de ezt kezelni is tudni kell, hiszen újszerű szituációba kerültünk. Abból az NB III-as csapatból ugyanis már kevesen maradtak, amellyel végig vezetve nyertük a bajnokságot.

Az első helyezés ranggal, de kötelezettséggel is jár, hiszen az eredményes futball mellett a szép játékot is elvárják a csapattól. Nem mintha gond lett volna eddig ezekkel a tényezőkkel.

– Ha úgy tetszik, ezzel saját kezünkbe vettük a sorsunkat, nem kell a mások eredményével foglalkozni mindaddig, amíg az élen állunk – folytatta Révész Attila. – Ugyanakkor éppen a Vác elleni mérkőzés világított rá, hogy a kötelezően elvárt győzelmeket a legnehezebb megszerezni. Most is ilyen jellegű meccs vár ránk, de a Mosonmagyaróvár egyre eredményesebben játszik, amit mutat a Szolnokon aratott és a Puskás Akadémia elleni győzelme is. Nincsenek nagy egyéniségei, viszont egységes a csapatuk, a játékuk pedig időnként a keménység határát is átlépni. Éppen ezért nekünk is kellően motiváltnak kell lennünk, és bár a hét első felében kicsit kényelmesnek éreztem a társaságot, a pénteki edzésen már a megfelelő harci kedvvel végezte mindenki a gyakorlatokat.

A várdaiak az utolsó öt meccsükön, egész pontosan 491 perc óta nem kaptak gólt, így lassan az is alap, hogy nullára hozza le mérkőzéseit a társaság.

– Ez azért kicsit csalóka mutató, mert a bajnokság elelején nyíltabb focit játszottunk, több kockázatvállalással, így akkoriban gyakrabban kaptunk gólt – így Révész Attila. – Azóta kicsit átalakítottuk a játékunkat, hátul stabilabbak lettünk, de az ilyen mérkőzéseken azért mennünk kell előre. Ebbena szituációban talán hazai pályán nehezebb is játszani, és egyébként is észnél kell lennünk, mert az ellenfél a góljai nyolcvan százalékát kontratámadásokból szerzi. Nem is várható el, hogy minden meccsünkön szűz maradjon a kapunk, emgem sem zavar, ha gólt kapunk, csak nyerjük meg a mérkőzést!

Valamennyi kisvárdai játékos bevethető, így Révész Attila a teljes keretből válogathat a kezdő tizenegy kijelölésekor.


Forrás: www.szon.hu