Egy hosszú, stresszes nap vagy egy pohár bor, vagy egy fincsi süti társaságában lazítasz? És mi lenne, ha kombinálnád a kettőt? Valószínűleg erre gondolhatott az a gasztroblogger is, aki megalkotta a vörösboros brownie receptjét. Az amerikai Cosmo szerkesztősége ki is próbálta és beszámolójuk szerint nemcsak az illata mennyei, de az íze is. A képektől pedig neked is garantáltan megjön a kedved egy kis sütögetéshez!
Hozzávalók:
– 3/4 csésze vörös bor (valamilyen testesebb fajtát válassz, például Merlot vagy Cabernet Savignon)
– 1/2 csésze szárított áfonya
– 3/4 csésze liszt
– 1/2 teáskanál tengeri só
– 1/2 csésze vaj + egy kicsi a tepsi kikenéséhez
– 170 gramm étcsokoládé
– 3 nagyobb méretű tojás
– másfél csésze cukor
– 1/3 csésze natúr kakaópor
Így készítsd el:
1. Egy kisebb tálba szórd bele az áfonyát, öntsd rá a bort, és hagyd állni 30-60 percig, hogy megszívják magukat a bogyók.
2. Melegítsd elő a sütőt 175 C fokra, és vajazz ki egy 20×20 centis tepsit.
3. Keverd össze a lisztet és sót, majd rakd félre.
4. Forró víz felett olvaszd fel a vajat és csokit, majd vedd le a gázról, és egyesével add hozzá a tojásokat.
5. Ezután mehet bele a cukor, kakaópor, liszt, végül a vörösbor és áfonya.
6. Oszlasd el a mixet a tepsiben és süsd 50 percig. Egy fogpiszkálóval teszteld, hogy kész van-e már!
7. Ha megsült, vedd ki és hagyd hűlni 25-30 percig, csak utána vedd ki a tepsiből.
Ha elkészítetted a vörösboros brownie-t, mutasd meg nekünk Instagramon a #cosmopolitanhungary hashtaggel!
Forrás: www.cosmopolitan.hu