AKTUÁLIS
#kisvárda
#körforgalom
#forgalomkorlátozás
Forgalomkorlátozás kezdődött Kisvárdán!
Elindult a város új körforgalmának kivitelezése.

Régi álma valósul meg Kisvárda Város Önkormányzatának, a kisvárdai lakóknak és a hozzánk érkezőknek, vagy a városunkon átutazóknak: új, négyágú körforgalmú csomópont épül Kisvárda nyugati, 4149. jelű összekötő útján a Krucsay Márton utca - Várday István utca - Vár utca kereszteződésében, költségvetési forrásból.

„9 méter belső sugarú, 6 méter körpálya szélességű körforgalom mellett két autóbusz egyidejű megállását biztosító új autóbuszöböl és négy gyalogos átkelőhely is épül, valamint létesül egy új, párhuzamos megállást biztosító parkoló is. Emellett megtörténik a csomópontba csatlakozó utcák burkolatának felújítása és a járdák átépítése is.” - nyilatkozta Leleszi Tibor polgármester. A kivitelezés több mint háromezer köbméter földmunkával jár, 1685 méter szegélyt építenek meg, és 2200 négyzetméteren térkő burkolatot helyeznek el.

A munkaterület március 2-án átadásra került, így az elkövetkező időszakban, jelzőlámpás irányítás mellett, forgalomkorlátozásra számítsanak az autósok a Krucsay Márton utcán. A buszforgalom, illetve azok megállóhelyei áthelyezésre kerültek,melyekről a korábbi buszmegállókban is tájékozódhatnak az utasok.

A balesetek elkerülése érdekében, az érintett csomópontban nagyfokú körültekintéssel közlekedjenek!


- Durucz Gabi -
Friss Média
fotó: Fodor Péter