KÉK FÉNY
#tűzeset
#Nyírbogdány
Durva, ami Nyírbogdányban történt
Éjszaka tűz volt Nyírbogdányban. Teljes terjedelmében égett egy ötven négyzetméteres családi ház a nyírbogdányi Rákóczi utcában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Az ingatlan lakhatatlanná vált. A tüzet vélelmezhetően elektromos zárlat okozta.

Teljes terjedelmében égett egy ötven négyzetméteres családi ház ugyancsak Nyírbogdányban, az Új utcában, kedd kora hajnalban. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ott tartózkodók egy propánbutángáz-palackot kivittek az épületből. A tűzoltók három vízsugárral, kéziszerszámokkal előbb körülhatárolták, majd eloltották a tüzet. A tűz feltételezhetően elektromos zárlat miatt keletkezett.

Az ezekhez hasonló esetek elkerülése érdekében elengedhetetlen otthonunk elektromos hálózatának rendszeres, szakemberrel történő felülvizsgálata. Fontos, hogy ne hagyjunk bedugva a konnektorba olyan eszközöket - például mobiltelefon töltőt, hajvasalót, hajszárítót, stb. -, melyeket nem használunk, mert ezek kikapcsolt állapotban is terhelik a hálózatot. Kerüljük a sok elosztó és hosszabbító, a házilagosan készített bekötések, illetve a sérült, szigeteletlen vezetékkel bíró eszközök használatát, mert ezek működése kiszámíthatatlan és nem biztonságos