SPORT
#mtk
#europa liga
Európa Liga: az MTK is megbotlott, vereség az azeriektől
A meccs elején büntetőt hibázó hazaiak Torghelle révén szépítettek.

Az albérletbe kényszerülő MTK az azeri FK Qäbälä együttesét fogadta a gyirmótiak stadionjában. A kék-fehérek már egy kaukázusi ellenfelen túl vannak, hiszen a kazah Aktobén egy iksszel és egy 2–0-s győzelemmel kerekedtek felül. Most azonban az azeriek kezdtek jobban, az ötödik percben egy szögletet követően Dabo bólintott alig mellé - leginkább egy társa zavarta.

Az MTK ezután egy kicsit megrázta magát: látszott, hogy a középpályán Kantát, míg elől inkább Torghellét keresik a labdával a kék-fehérek. A 14. percben Kanta finom passzával Gera lépett be a 16-oson belülre a jobb oldalról, egy csel után pedig buktatták, jogos 11-es. A büntetőpontra letett labda mögé Kanta állt, a kapu jobb felét célozta meg, de Bezotosnij kiütötte a labdát. Tíz perc múlva vált még bosszúsabbá a maroknyi MTK-tábor: 14 méterre az alapvonaltól, a 16-os bal sarkához közel végezhetett el szabadrúgást a vendéggárda. Kveskveskiri állt a labda mögé és jobbal a rövidre célzott, ami a sorfal mellett elsuhant és a meglepett Hegedüs sem ért oda, csak a hálóból tudta kikotorni a játékszert, 0–1.

Az MTK nem igazán tudott váltani és nagy helyzetbe kerülni, míg a Qäbäla támadásaiban mindig benne volt a veszély: Dabo és Weeks is sokat változtatta a helyét, ez pedig zavart okozott a védelemben. Ami pozitívum volt, az az MTK jobb szárnya: Bese és Gera tudott pluszt vinni a játékba.

A hátrány tudatában aktívabban kezdte a második félidőt az MTK. Áttevődött a játék a vendégtérfélre, de hiányzott valami váratlan húzás. Kanta szabadrúgása jelentette a legnagyobb veszélyt az első negyedórában, centiket tévedett a karmester 25 méterről. Azonban a 63. percben talán a továbbjutást kérdése is eldőlt: egy mesteri gurigázás és háromszögelés végén Ozobić 14 méterről balról kilőtte a hosszú sarkot, 0–2. El kell ismerni, remekbe szabott találat volt. Egy perc múlva közelebb kerülhetett volna az MTK, de Nikac nagy helyzetbe csúnyán fölé-mellé lőtt.

A 71. percben a hatodik szöglet hozta meg az MTK szépítését: Torghelle úgy bólintotta a labdát a földre 10 méterről, hogy az elérhetetlenül pattant a jobb felsőbe, 1–2.

Öt perc múlva Bezotosnij védett nagyot Szatmári 16 méteres lövésénél, ám a hajrában több helyzet már nem volt, így az EL második selejtezőkörében hátrányba került az MTK.


Forrás: rangado.hu