NAGYVILÁG
Belföld
#Dr. Kiss Róbert Richard
Wellness és kirándulás: a húsvéti hosszú hétvégére is megtelnek a szálláshelyek
Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima díjas turisztikai szakújságíró ezúttal a március 15-i és a húsvéti hosszú hétvége foglalásairól beszélt az ATV Startban.

A március 15-i hosszú hétvégére már megteltek a szálláshelyek, sok volt a last minute foglalás is, a húsvéti időszakra viszont még találni szállást jó eséllyel. A turisztikai szakújságíró szerint ha korán döntünk, akkor járunk a legjobban, hiszen akkor még bőven van választék és az ár-érték arány is jobb lesz. A külföldi utazás tervezésénél, ha időben eszmélünk, akkor filléres repülőjegyekhez és olcsó szálláshelyekhez juthatunk. Érdemes előre tervezni, hiszen van olyan hely, ahol már 80-90 százalékos a töltöttség - mondta a szakértő.

Húsvétra belföldön a legtöbben a wellness szállodákat választják Egerben és környékén, Sárváron, a Balatonon és vonzáskörzetében, Hévízen, Hajdúszoboszlón. Kirándulásra az Őrség környéke és Noszvaj a legnépszerűbb úti cél. A szállástípusokat tekintve a szallas.hu adatai szerint továbbra is népszerűek az apartmanok, a vendégek negyede választ ilyen típusú szállást. A foglalók ötöde a vendégházra voksolt, 13 százalékuk pedig panzióban szeretné tölteni a hosszú hétvége napjait.

A külföldi turisták körében Budapest az örök favorit, ide érkeznek a legtöbben. A nyári nyaralásoknál a magyarok örök kedvence Horvátország és Olaszország, sokan mennek Görögországba is, a Balkán, Montenegró rendkívül népszerű egy tengerparti nyaraláshoz. Észak-Macedónia, Albánia is a magyarok által kedvelt úticélok között van.