KÉK FÉNY
Viharkárok szinte mindenhol
Az ország több térségében is károkat okoz az erős szél. A Dunántúlon, elsősorban Zala, Somogy, Veszprém és Fejér megyében, valamint az északkeleti országrészben, főként Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében riasztották gyakran viharkárokhoz a tűzoltókat.

Az egységeknek legtöbbször kidőlt fákhoz kellett kivonulniuk, de épületkárokhoz is kérték a segítségüket. Nyíradonyban például telefonvezetékre, Ricsén és Vörsön villanyvezetékre, míg Debrecenben, a Mikszáth Kálmán utcában, valamint a 41-es főúton, Napkor és Apagy között autóra dőlt fa, zuhant ág. Kótajnál a Legó-buszra dőlt egy méretes fa.

Tapolcán és Szombathelyen tetőt bontott meg a vihar, Sátoraljaújhelyen pedig egy ház tűzfalának egy része omlott le az erős szél miatt egy autóra. Hajmáskér és Pétfürdő között elakadt egy személyvonat, mert feltehetőleg ugyancsak a viharos széltől leszakadt a felsővezeték. Az utasoknak a veszprémi hivatásos tűzoltók segítettek leszállni.

Bár fotóriporterünk kidőlt fákat nem látott, de útja során a rendkívül erős szél olykor a látótávolságot szinte nullára csökkentette, ami a naplementében különösen szép, egyben félelmetes látványt nyújtott.

Fotó: FrissMédia