SPORT
kézilabda
#Kisvárda
#Fehérvár
#mérkőzés
Vereséggel búcsúztak az esztendőtől a lányok
Az év utolsó mérkőzésén a Fehérvár együttesét fogadtuk. Mindkét gárda régen játszott tétmérkőzést, a vendégek, több mint száz napja léptek utoljára pályára, mi pedig ötven napja.

Kisvárda indította útjára a labdát, azonban nehezen találták meg az ellenszerét a fehérváriak agresszív, nyitott védekezésének. Bouti Fruzsina labdája talált először utat Pievic kapujába, megszerezve ezzel a vezetést, ezt azonban Boldizsár rövid időn belül egalizálta.

Nem alakult ki folyamatos játék, mindkét oldalon akadozott a támadójáték, főleg a küzdelem dominált. Felváltva estek a találatok, azonban rendre nálunk volt az előny. A játékrész felénél emberelőnybe kerültek a vendégek, de a vezetést nem tudták átvenni, mert Afentaler bombája a kapufán csattant. Bardi góljával azonban már a vendégek vezettek. Ekkor Bakó Botod kikérte idejét.

A rövid pauza azonban nem hozta meg a várt eredményt, Triscsuk büntetőivel háromra növelte a fehérváriak előnyét.

A tíz perces hazai gólcsendet Dombi Kata törte meg. A félidő a vendégek időn túli szabaddobásával ért véget.

Frissebben kezdte a Kisvárda a második játékrészt, összeállt a védekezés, és Pásztor Bettina is szép védésekkel segítette társait. Elöl pedig Milosevics Tímea és Udvardi Laura góljaival négy perc alatt ledolgoztuk hátrányukat. Előbbi találatával ismét hazai előnyt mutatott az eredményjelző, a fehérváriak mestere ki is kérte idejét.

Az időkérés azonban a Kisvárdának segített, Pásztor bravúrja után Siska Pálma púpozta ki a vendégek kapuját. Töpfner találata a vendégek nyolc perces gólcsendjét törte. A végjátékra egyenlő állással, egy figyelmetlenségnek köszönhetően, szinte emberhátrányban fejeződött be a találkozó, amely meg is pecsételte a Kisvárda sorsát.

Kisvárda Master Good SE - Alba Fehérvár KC 21-22 (9-12)

Kisvárda: Pásztor – Bouti 1, Dombi K. 2, Karnik 2/2, Siska 1, Dombi L. 1, Milosevics 2. Csere: Mátéfi (kapus), Udvardi 5, Szabó 3/1, Mihálffy 1, Soltész 1, Habánková 2, Termány. Edző: Bakó Botond. Fehérvár: Pijevic – Töpfner 5, Boldizsár 2, Temes, Bardi 1, Triscsuk 8/4, Szarka 1. Csere: Dányi (kapus) Gerhát, Afentaler 2, Háfra L. 1, Varga 1, Szabó-Májer, Besszer 1, Utasi. Edző: Józsa Krisztián. Az eredmény alakulása: 4. perc: 1-1, 9. p.: 4-4, 14. p.: 6-6, 19. p.: 7-8, 25. p.: 7-10, 29. p.: 9-12, 34. p.: 12-12, 38. p.: 14-13, 45. p.: 15-15, 52. p.: 17-17, 59. p.: 20-22.

Kiállítások: 6, illetve 8 perc. Hétméteresek: 3/3, illetve 4/4.

Mesterszemmel

Bakó Botond: Nem úgy jöttünk vissza ötven nap után, ahogy szerettünk volna. Sok volt a hiba a mérkőzésen, sajnos mi hibáztunk többet. A védekezésünk és a kapusteljesítményünk rendben volt, támadásainkból azonban hiányzott a kreativitás, az átütőerő.

Józsa Krisztián: Egy végletekig kiélezett találkozót játszottunk egy nagyon jó csapat ellen. Három hónapja játszottunk utoljára, de nekünk jól jött ez a hosszú szünet. Ez egy igazi lélekemelő győzelem volt. Az első félidőt mi zártuk jobban, ezt a fordulás után le is nulláztuk. Belementünk egy adok-kapokba, amelyből a végén mi jöttünk ki jobban.