KULTÚRA
Programok
#medve nap
#Happy Bears Day
#Nyíregyháza
#Sóstó Zoo
Vasárnap Medve Nap lesz Nyíregyházán
Május 5-én vasárnap kerül megrendezésre a Nyíregyházi Állatparkban a Nemzetközi Medve Nap, a „Happy Bears Day”. A tematikus nap célja az, hogy minél többet megtudjanak a Nyíregyházi Állatparkba látogatók, a világon élő nyolc medveféléről.

A Nyíregyházi Állatpark, az országban egyedülálló módon három medvefajt tart; a jegesmedvét, a barnamedvét és Dél-Amerika egyetlen medvefaját, a pápaszemes medvét. A medvenap keretében játékos formában ismerkednek meg a látogatók a macikról; lesznek látványetetések, vetélkedők, kézműves sarok, de a Nyíregyházi Állatpark ismeretterjesztő mesekönyvének - Medvés Könyv – a szerzőivel is találkozhatnak az érdeklődök. A program zárásaként dr Biácsi Alexandra, a park állatorvosa osztja majd meg tapasztalatait, az Ázsiában élő medvefajok veszélyeztetettségéről, hiszen az illegális medveepe kereskedelem miatt több medvefaj veszélyben van.

Ezen a napon minden a medvékről fog szólni: a botanika rajongói láthatnak medvetalp kaktuszokat, de az Állatpark területén található Bambusz éttermében lesz medvehagymával ízesített menü és medvehagymás pogácsa is, a "fagyizookban" pedig macifagyit is nyalhatnak. Lesz még mézkóstolás és méhészeti bemutató, valamint ingyenes macis csillámtetkót is kérhetnek a gyerkőcök.

A Nemzetközi Medve Nap nem csak bocsoknak szól, a család minden tagjának kellemes kikapcsolódást jelent majd - ajánlja a rendezvényt Petró Zsuzsa, Nyíregyházi Állatpark kommunikáció vezetője.

A Nyíregyházi Állatpark jegesmedvéiről ebben a cikkben írtunk

Fotó: FrissMédia/archívum