SPORT
Labdarúgás
Válogatott játékos góljával hátrányban a Kisvárda
Varga József találatával előnyben a Debrecen.

Nem kevésbé nemes feladat jutott a Kisvárda – Debrecen NB I-es labdarúgó bajnokinak, minthogy a Fradi-Újpest derbi „előzenekara” legyen vasárnap délután. A listavezető szabolcsiak a fogadóirodák szemében is esélyesként fogadták az eddig rendre gólgazdag mérkőzéseken két-két győzelmet, döntetlent és vereséget elkönyvelő Lokit.

A vendégek azonban már rögtön az első tíz perc végén rácáfoltak a papírformára, Ferenczi beadása után Bévárdi rossz labdaátvétele nyomán Bárány Donáthoz pattant a játékszer, aki jól készített elő, a lendületből érkező Varga József pedig tizenegynéhány méterről laposan a kapu jobb oldalába lőtt. 0-1.

Az ezt követő percekben támadásban maradt a Debrecen, néhány percre letáboroztak a várdai kapu előtt, ám sem nekik, sem az ellentámadásból a hazaiaknak nem sikerült gólt szerezni. A meccs már épp kezdett volna unalomba fulladni, amikor Navratil villant, s szépségdíjas magánakciójával kis híján egyenlített.

A cseh támadó tizenöt méteren vette le szépen a labdát, majd különösebb igazgatás nélkül kapura zúdította, ám a hiába repülő Kosicky keze felett csak a felső lécet találta el, így maradt előnyben a Debrecen. Néhány perccel később újra a Várda veszélyeztetett, Leoni beadása után egy lefejelt labdát Mesanovic kotort kapura, ám Kosicky itt már a helyén volt.

A Várda igyekezett átvenni az irányítást, ám komoly helyzetekig már nem jutottak a csapatok. Melnyk még megpróbált egy műesést, ami a VAR-érában kifejeztten nagy butaság, ám a játékos védelmében annyit tegyünk hozzá, hogy mivel volt némi aprócska kontakt közte és a védő között, a bíró akár továbbot is inthetett volna. Ezzel együtt a felmutatott sárga lap sem nevezhető jogtalannak, mint ahogy a Loki félidei vezetése sem.