AKTUÁLIS
#Gégény
#fejlesztések
#beruházások
Újabb fejlesztések Gégényben: már 16 beruházás valósult meg az elmúlt években
​Dinamikus, céltudatos, előremutató fejlesztések. Ha jellemezni kellene Gégény község fejlesztési koncepcióját, akkor az előbb írt három jelző biztos, hogy megállja a helyét. Kisvárosi központ, élhető település.

Gégény községben az elmúlt években nem kevesebb, mint 16 beruházás valósult meg. A fejlesztéseknek köszönhetően gyakorlatilag teljesen megújult a településközpontot alkotó épületek sokasága. Nem csak a felújított intézményekkel, hanem számos új épülettel is gazdagodott a község. Zakor Ildikó polgármester méltán büszke az eddig elért eredményekre, de mint mondja: pihenésre nincs idő.


Egy polgármesternek munkája során rengeteg szempontra, érdekre kell tekintettel lennie. Napról napra, hétről hétre, évről évre lassan, türelmesen kell egymásra rakni a téglákat. Nagy eredmények nem jöhetnek létre sok és kitartó, átgondolt munka nélkül - fogalmazott a település vezetője a mai szalagvágó ünnepségen.

A ma átadott fejlesztésekről a település vezetője elmondta, hogy a Magyar Falu Program támogatásával aszfaltos burkolatot kapott a Táncsics köz, több mint 300 méteren, valamint egy új játszótérrel gazdagodott a település. Ezen az új úton biztonságosan juthatnak el a betegek az Egészségházba, illetve az árusok és a vásárlók a Községi Piacra. A beruházást egy 34,5 millió forintos pályázati támogatás tette lehetővé, melyhez 16 millió forintot kellett saját erőként hozzátenni az önkormányzatnak. Az új út kiépítésével tovább szépült a település központi része, továbbá biztonságosabbá vált a közlekedés is. Ezen felül új játszótér épült közel 5 millió forint értékben és a bútorok beszerzése is megtörtént a közösségi házba.

Dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő köszöntő beszédében úgy fogalmazott, hogy ahhoz, hogy ezeket a beruházásokat meg tudják valósítani, összehangolt munkára volt szükség, mely a képviselő-testület előrelátó, jó döntésével kezdődött. A politikus örömmel konstatálta, hogy a település dinamikusan, céltudatosan fejleszt.

Az ünnepségen színes műsort adtak a település ballagó óvodásai, emelte a színvonalat egy helyi énekes tehetség és természetesen az elmaradhatatlan, méltán országos hírnévre szert tett néptáncosok is kitettek magukért.