AKTUÁLIS
#szívultrahang
#Szent Damján Görögkatolikus Kórház
Új szívultrahang várja a betegeket Kisvárdán
A Szent Damján Görögkatolikus Kórház Kisvárda és térsége közel 80 ezer lakójának egészségügyi ellátásáról gondoskodik, de egyes szakterületek tekintetében ez a szám elérheti a 150 ezer főt is.

A Kisvárdai Kórház Barátainak Alapítványát 2023-ban is több helyi és megyei érdekeltségű nagyvállalat támogatta céljai megvalósításában, elősegítve ezzel a kórház működését, gyógyító tevékenységét.


Az elmúlt időszakban sajnálatos módon tapasztalható, hogy jelentősen megnövekedett a szív és érrendszeri megbetegedések száma. Ezért tűzte ki célul a kórház vezetése egy új kardiológiai ultrahangkészülék beszerzését, amely szakmailag magas szinten segíti az orvosokat a diagnózis felállításában, pontosabb leletek készítésében, hozzájárulva a Szent Damján Görögkatolikus Kórházban történő betegellátás színvonalának és hatékonyságának növeléséhez.

Szivultrahang_Kisvarda_3.jpg

Az eszköz megvásárlásában olyan karitatív tevékenységet folytató cégek nyújtottak anyagi támogatást, akik példaértékű társadalmi szerepvállalásukkal eddig is sokat tettek számtalan terület fejlesztéséért. A beszerzésre került készülék ára közel 20 millió forint, melynek megközelítőleg a felét köszönhetjük több vállalat együttműködő partnerségének:

- Master Good cégcsoport alapítványa, a Bárány Család a Családokért Alapítvány

- a MICHELIN Hungária Kft.

- a Nyírzem Coop Zrt.,

- a Háda Kft.,

- a Transit-Railway Zrt.,

- és Bacsó István egyéni vállalkozó (Bacsó Beton)

nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy ezzel a készülékkel bővülhessen a Szent Damján Görögkatolikus Kórház orvosdiagnosztikai eszközparkja.

A Bárány Család a Családokért Alapítvány nevében Bárány Lászlóné kuratóriumi elnök adta át az alapítvány nagyértékű adományát Hegyi Henrik Dénesnek, a Szent Damján Görögkatolikus Kórház főigazgatójának.

Az egészségügyi intézmény köszönetét fejezi ki minden vállalkozónak, akiknek támogatása nem csak anyagi értelemben segítség, hanem példaértékűen szimbolizálja az önzetlen összefogás és a társadalmi felelősségvállalás jelentőségét is.

Az átadáson jelen volt a térség országgyűlési képviselője is, dr. Seszták Miklós, valamint a város polgármestere, Leleszi Tibor is.