AKTUÁLIS
#ravatalozó
#felújítás
#Nyírbogát
Új ravatalozó Nyírbogáton
Mintegy 41 millió forintból teljesen megújult a nyírbogáti ravatalozó. A beruházás jelentős részét, 30 millió forintot kormányzati támogatásból finanszíroztak. A tegnap átadott ravatalozó azon túl, hogy befogadóképessége bővült, teljesen új külsőt is kapott.

A beruházás keretében urnafal is helyett kapott és megújultak a mellékhelységek. A ravatalozót megáldotta dr. Gaál Sándor, a Nyírségi Református Egyházmegye esperese, megszentelte Szocska A. Ábel, a Görögkatolikus Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke.


Az átadó ünnepségen a térség országgyűlési képviselője, dr. Simon Miklós összefoglalta a település eddigi eredményeit, majd rámutatott, hogy Nyírbogát fejlesztésének ez egy fontos állomása. Bár szomorú események helyszíne, de végre méltó körülmények közt vehetünk végső búcsút szeretteinktől barátainktól, azoktól, akik itthagytak minket. A képviselő emlékeztetett, hogy hamarosan - a szinte az élet kezdetét jelképező - bölcsőde építése is befejezéshez közelít. Simon Miklós arról is beszélt, hogy a dinamikusan fejlődő Nyírbogáton új összekötőúton közlekedhetnek a lakosok Kislétára és vissza.

Dr. Rizsák Ildikó, Nyírbogát polgármestere gróf Széchenyi István szavait idézte: "ha tudni akarod, hogy egy nemzet mennyire becsüli a múltját, nézd meg a temetőjét." A nagyközség életében mindig is prioritásként szerepelt a múlt emlékeinek megőrzése, ápolása. Nincs ez másként az ember életének legszomorúbb pillanatában sem: ahhoz, hogy méltóságteljesen tudjunk búcsúzni szeretteinktől, méltó körülményeket kell teremteni - fogalmazott a polgármester.

A beruházásról szólva a nagyközség vezetője elmondta, hogy a teljes összeg elérte a 36 millió forintot, amiből a tervezés csaknem 4 millió forint volt. A belsőépítészetre és a hangosításra is igen jelentős, egymillió forintos keret állt rendelkezésre. A beruházást Nyírbogát Önkormányzata több mint 10 millió forinttal támogatta.

Az átadóünnepségen jelen volt dr. Polgári András, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal főigazgatója, a Nyírbátor Járási Hivatal vezetője, dr. Éliás Tünde, Szabó István, a megyei közgyűlés alelnöke, a környező települések polgármesterei és sokan mások.

Fotó: Bakos Zsolt


- FrissMédia -